kapital

Yhdysvaltalaiset ja japanilaiset vaatesuunnittelijat voittavat tällä hetkellä eurooppalaiset kilpailijansa helposti. Melkein yhtä helposti kuin jenkit Suomen jääkiekossa.. Pahoitteluni urheilumetaforasta. Näistä kahdesta maasta tulee jatkuvasti uusia vaatemerkkejä, jotka ovat toinen toistaan kiinnostavampia. Samalla tuntuu kuitenkin siltä, että he ammentavat vaikutteensa samoista paikoista ja aikakausista. Työ- ja armeijavaatteita, 1900-luvun puoliväli ja americana. Valitettavasti hyvin harvaa näistä jenkki-japanimerkeistä on saatavissa Suomesta tai edes Euroopasta.

Tuorein tuttavuus on japanilainen merkki Kapital. Itse innostuin erityisen paljon heidän viime syksyn lookbookista, jossa on hiukan rosoisempi tyyli. Ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta upeita pikkutakkeja, kauniita neuleita ja ennen kaikkea hyvin vaikuttavia partoja. Pitäisikö minunkin kasvattaa tuollainen?

Kommentoi

  1. Partoja ja viiksiä näkee aivan liian vähän! Ainakin jos aiheelle lämpenee, ja itse kyllä lämpenen kovastikin. Ehkä Jan vois kokeilla jotain Matti Airaksisen tyylistä:
    http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/parasta-ennen

    ;)