cutler and gross

Brittiläinen Cutler and Gross taitaa olla vastuussa suurimmasta osasta tämän hetken upeimmasta silmä- ja aurinkolasitarjonnasta. Toivon kovasti, että voisin viettää kesän kuvan aurinkolaseissa. Käsintehdyissä, uskomattoman laadukkaan ja napakan tuntuisissa aurinkolaseissa nauttisi Suomen lyhyestä kesästä entistäkin enemmän.

Piipahdimme vahingossa, ikkunasomistusten houkuttelemana Salme -optikkoliikkeessä muutama viikonloppu sitten. Sovittelin innoissani varmaankin yli 15 paria – sekä silmä- että aurinkolaseja – ja taisipa olla, että jokainen pari oli Cutler and Grossin tekosia. Ei voi olla sattumaa. Nyt uskottelen ahkerasti itselleni näköni heikentyneen ja väitän tarvitsevani uudet rillit – edelliset sain viime helmikuussa.

Salmessa rakastuin hieman ylläolevan kaltaisiin, mutta beigeihin ja täysin pyöreisiin aurinkolaseihin, ja saatoinpa löytää itselleni myös uudet haavesilmälasit.  Niitä tosin täytyy hieman harkita ja ehkä niistä vielä vähän keskustellaankin… Hintaa linsseineen taitaisi rilleille tulla ainakin 600 euroa, lisäksi näytin niissä Janin mielestä hieman Dame Ednalta. Höh.

Cutler and Gross Round-frame Acetate Sunglasses, 315,52 €, net-a-porter.com

Kommentoi

 1. Sain viime kesänä päähäni, että ”tarvitsen” uudet rillit. Edellisten hankinnasta oli TODELLA vähän aikaa. Ja haa! Sijoitin jälleen kerran itseeni, ja hankin juuri ko. merkin rillit. Ja päivääkään en ole katunut. Olen saanut tutuilta ja tuntemattomilta aivan mielettömät määrät kehuja rilleistäni, ja ennen kaikkea itse olen älyttömän tyytyväinen. Voin siis suositella! : )

 2. Mulla on aivan kammottava rillikuume päällä. PAKKO saada uudet lasit!

  Omistan valmiiksi kahdet silmälasit: metalliset ja muoviset. Nyt nuo vanhat metallikehykset on niin loppuun käytetyt, että optikkoäitini huomauttaa aina laseja huoltaessa, kuinka mun pitäisi hankkia uudet kehykset. Eli uudet lasit saisin hankkia luvan kanssa, mutta kaiken järjen mukaan mun pitäisi hankkia tilalle metallipokat, koska hyvät muovikehykset mulla jo on. Ongelmia tuottaa, ettei metallikehyksistä löydy mitään kivannäköistä ja kasvoilleni sopivaa mallia, kun taas kivoja muovipokia löytyy vaikka kuinka paljon! Ja noiden Cutler and Grossin kehysten katselu vain lisäsi mun muovikehyshimoani. Onneksi lasit ovat sen verran kallis hankinta, että tässä hommassa säilyy jokin järki. Muuten mulla olisi kohta kahdet tai kolmet uudet lasit, vaikka ihan oikeasti tarvitsen vain yhdet.

 3. Nuo ovat aivan upeat! Sitä patsi, mitä olisivat silmälasit ilman pientä horror-efektiä! Olen itse etsinyt hieman kissahtavan retrohtavia laseja, mutta on tosi vaikea löytää sellaisia, jotka eivät olisi aivan överi-Ednat tai fiftarit.

 4. Saanko suositella myös ranskalaista Lafont -merkkiä!
  Aurinkolaseiksi vaikka nämä http://www.lafont.com/ContentPage.aspx?PageId=217
  Silmälaseina mulla on jotakuinkin saman malliset tältä merkiltä.

 5. suosittelen runeberginkadun runebergin silmälasi- nimistä optikkoliikettä josta löytyy uutta ja vanhaa aurinko- ja silmälasia. kannattaa varata aikaa varastojen penkomiseen, sillä valikoimaa riittää!

 6. annaesteri, älä nyt kannusta mua – mun pitää säästää NYCin reissuun! :D

  Lotu, tollaisia kuumepuuskia iskee aina aika ajoin. Mä perustelen niitä haaverillejäni itselleni sillä, että ne jotenkin oudosti toimivat mun otsiksen kanssa… Ja mun omat lasit oikeastaan eivät. Musta ainakin tuntuu että vaikutelma on jotenkin väärä ja tätimäinen. Yhyy.

  Vasilisa, aurinkolaseihin uskaltaisin tarttua! Mut joo, ne mun rakkausrillit olivat juurikin kissahtavan retrohtavat. Mene sinne Salmeen ;)

  violet, voi tottahan toki saat! Eivät pöllömmiltä kieltämättä näytä nuo linkittämäsikään lasit ;)

  saaraemilia, kiitos vinkistä! Runeberginkadun suunnalle harvemmin vahingossa eksyn, mutta täytynee tehdä tutustumisretki Töölöön :)

 7. […] iski kuten aina – pyytämättä ja yllättäen. Jatkoa seurasi, kun bongasin epähuomiossa nämä Osiriksen kehykset mennäviikolla piipahtaessani […]