pyyhe kehään

Tammikuun loppupuoli: jotain tiettyä etsivän huonointa shoppailuaikaa. Kaupat ovat täynnä alekamaa, eikä siinä noin periaatteessa ole mitään valitettavaa, mutta.. Kaikki kelpo tavara taisi mennä jo tovi sitten. Nyt alennusprosentit ovat suurempia ja todennäköisyys sille, että joku ne vaatteet vielä kotiinsa veisi taitaa pienentyä koko ajan.

Summa summarum: tarvitsisin todella tavallisen mustan hameen. Kaupoissahan on aina mustia hameita? No, eipä taida olla – ainakaan niin tavallisia kuin minkä minä tarvitsisin. Tällä kertaa malli ei saisi olla kellohame, tulppaani tai muu muhkea, vekitetty ja jännittävä versio.. Nyt pitäisi löytää tavallinen kynähame, jonka materiaali olisi arjessa toimiva mutta pieneen juhlaankin taipuva, jonka pituus olisi juuri sopiva… Ja ehkä siinä voisi olla vielä joku pieni jippokin erottamassa sen kaikista maailman miljardeista muista mustista hameista.

Kevätmallistoja ja kesäisiä mustia hameita odotellessa keskityn tuijottelemaan hassuja esineitä, jotka saavat hymyn kasvoille. Kuten esimerkiksi tämä pyyhe, se on huikea. Ei ehkä mitään keräiltävää ja klassista sarjaa, mutta onhan tällaisillekin hetkensä.

Ja niin – jos se hame sattuu tulemaan jossain teitä vastaan niin kertokaa sille, että täällä on kaappi täynnä paitoja ja villatakkeja joita ei voi käyttää ilman sen työpanosta.

Art Production Fund Yoshitomo Nara Towel, $95, openingceremony.us

Kommentoi

 1. voooi kuinka soma pyyheke! :)))

  pakko muuten sanoa, hassua sinänsä että luen tätä blogia, sillä vaatemakuni ei ole ollenkaan samanlainen(paitsi koruissa. minulla on jo banaani, nappirykelmä ja kello), mutta kirjoitustyyli vain on jotenkin niin viehättävä!

 2. Käviskös tällainen musta hame? Olen ihastellut tuota, mutta hankinta jäänyt tekemättä, kun en tarvitse eikä nuo minimarketin koot ole tuttuja.

  http://www.asos.com/Minimarket/Minimarket-Tin-Man-Sculptural-Mini-Skirt/Prod/pgeproduct.aspx?iid=758010&cid=8081&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=-1&clr=Black

  Kevätuutuuksia/kevättä tässä jo odotellaan, vaikka talvi on.

 3. eli hametta ei vaan löytynyt, harmillista. meidänkin kiertely päättyi herkkukaupan kautta kotiin, että pysyy flab bagit kuosissa kun ei niitä kerran pääse mihinkään uuteenkaan verhoamaan…

  mutta perusvaatteisiin liittyy jokin kummallinen ristiriita: niitä olettaa aina olevan, mutta niitä itse asiassa on hyvin harvoin saatavilla. joskus yli 10 vuotta sitten saamani nerokas bisnesidea – kauppa joka myisi perus-t-paitoja, -toppeja, -kauluspaitoja, -neuleita ja muutamia alaosia vain mustana, valkoisena ja harmaana – olisi edelleen vaan ajankohtainen. anyone?

  hei, ainahan voi mennä tukholmaan! 8)

 4. Olisiko tässä sulle hame:
  http://www.theoutnet.com/product/74891

  :)

 5. vesiheinikki, kiitos kauniista sanoistasi! Kiva, jos täältä jotain irtoaa sullekin vaikka makujamme yhtymäkohdassa onkaan oikeastaan vaan kreisit korut :) Banaani, napit ja kello kuulostaa hyvältä, mua alkoi jostain syystä naurattamaan tuo rimpsu ihan huolella :D

  piksi, toi on kyllä tosi hieno hame! Ei ehkä tosin ihan siihen tarkoitukseen, johon nyt mustaa hametta kaipailen – mä pelkään että noi iiiiihanat ulkonevat taskut tulevat just vähän alemmas kuin mihin mun villatakit päättyvät. Sitten ne taskut pönköttävät sieltä villatakin alta ja saavat lantion näyttämään tuplaten niin leveältä kuin se ehkä oikeasti on :D Oon nyt yrittänyt pitää villatakkeja mollamaijatyyliin puhvihameiden päällä – toisina päivinä musta tuntuu että se on tosi sööttiä ja hyvä idea, tyhmärumalihava-päivinä moinen yhdistelmä melkein ajaa sillalta alas. Tarvisin siis yhden tylsän, kapean hameen toimimaan ”kaiken kanssa”.

  Mitä Minimarketin kokoihin tulee, niin hameissa mä olen tainnut kaksi kertaa sovittaa yhtä kokoa suurempaa kuin mitä yleensä käytän… Ja se on tuntunut hyvältä ja rennolta koolta. Tosin kumpikaan hame ei ole muuten osunut justiinsa nappiin…

  stellagee, no ei löytynyt ei! Mekin päädyttiin sitten Hakaniemen kauppahalliin ostamaan paljon kaikkea hyvää ja nannaa, tehtiin täydellinen pizza ja hehkutettiin keskenämme, miten halli on maailman paras paikka ja kuinka sinne pitäis aina mennä jos kenkuttaa.. Ja muutenkin.

  Ja kuulepas – olet varastanut mun liikeidean! :D Olen puhunut tuosta samasta hommasta ja haaveillut, miten loistavaa olisi jos olisi kauppa, jossa ei olisi mitään muuta kuin musta-valko-harmaita superperusvaatteita, laadukkaista materiaaleista. Jos toi kirjojen ihmeellinen maailma jostain syystä alkaa joskus tympimään minua, vainoan sua niin kauan että suostut perustamaan liikkeen mun kanssa.

  Laura, melko lähellä! Toisaalta tuo ”bandage”-homma näyttää ihan hyvältä, mutta kun toistaiseksi en oikeastaan muita mustia hameita omista, saisi se ensimmäinen olla ihan supersimppeli ja ”yhdestä palasta” ommeltu :) Eipä siellä taida olla kyllä enää kokojakaan – size zeroon on hieman matkaa…

 6. http://www.revolveclothing.com/DisplayProduct.jsp?product=CHEA-WD17&c=Cheap+Monday

  Miltä näyttäisi tämä Cheap Mondayn kynähame? Olisiko siinä sitä jotain? Ainakin hyvä alennusprosenssi, jso ei muuta… :)

 7. Murkinamasu, tuohan on melko kiva, mutta nuo napit tuossa edessä vähän huolettavat. Mulla oli kerran eräs hame jossa oli nappeja edessä ja ne tuppasivat vähän aukeilemaan :D

 8. Joo, perustakaa se kauppa! Täältä saatte heti yhden asiakkaan :)

 9. h, voisi käydä mulle kalliiksi. Olisin oman liikkeeni paras asiakas :D

 10. Mulla on ollut sama liikeidea! Miksi ihmeessä perusvaatteita ei myydä missään? Miksi kaikissa vaatteissa muka täytyy olla jokin ”pieni kiinnostava yksityiskohta”?

  Mulla on ihan sama mustan perushameen etsintä käynnissä. Voisi tosiaan kuvitella, että mustia hameita löytyy joka ikisestä vaateliikkeestä, mutta eipä vaan löydy. Aina johonkin kohtaan hametta on ujutettu jokin tasku, nappirivi, nauha tai omituinen leikkaus. Ja niissä perushameissa, joita olen lopulta onnistunut löytämään, materiaalina on aina jokin sähköistyvä keinokuitu. Täytyykö taas kerran pyytää äitiä ompelemaan hame minulle? Vai pitäisikö tällä kertaa pyytää äitiä opettamaan hameen ompelu minulle?

 11. Lotu, mä tilasin nyt yhden melko tavallisen mustan hameen. Siinä on pientä kikkailua helmassa – ja ehkä omituinen leikkaus – mutta se on OK niin kauan jos se miellyttää mun silmää ihan livenäkin :) Mutta joo, vielä pitää joskus saada Maailman Tavallisin Musta Hame. Helpommin sanottu kuin tehty, joten tällä mennään siihen saakka…

 12. Ostin juuri kuvailemasi hameen Marimekon alesta (40 eur), Samu-Jussi Kosken Naoko (tms., vaikea nimi :) Vähän kiiltävää mustaa puuvillasekoitetta, takana halkio, tavallinen mutta täydellinen.

 13. Nanuska, vieläköhän kokoja olisi jäljellä? Hinta miellyttää! Onnittelut löydöstäsi, mäihä löytää hyvällä alella kun ei niitä meinaa löytyä vaikka olisi valmis reilummin maksamaankin.