ps2

Ei – otsikko ei viittaa PlayStationiin tai muihin konsolipeleihin, vaan erääseen aiempaan postaukseen. Tuolloin vatvoin aivan upeita Paul Smithin ruskeita, varrellisia nyörikenkiä, jotka näin jälkiviisaana olisi pitänyt klikata kotiin ennen kuin ne myytiin loppuun. Samaisessa postauksessa mainitsin myös, kuinka tyytyväinen olen ollut omistamiini hyvin samanlaisiin mustiin kenkiin ja uhosin että, ”huvittaisi tilata lähes samanlaiset, mutta ruskeana”. Pari kuukautta myöhemmin tämä toive toteutui lukijan vinkistä. Kiitos Joonas!

Kengän malli on jo entuudestaan tuttu, nahka aivan yhtä pehmeää kuin mustassa parissa ja ruskean sävykin on juuri oikea. Yhdistäisin nämä mielelläni vaaleisiin farkkuihin, Gitman Vintagen kauluspaitaan, tummanharmaaseen pikkutakkiin ja Dries Van Notenin laukkuun. Pienenä yksityiskohtana lisäisin vielä tummanpunaisen huivin.

Kumipohjat näihin pitäisi vielä kai teettää – vai mitä mieltä te olette? Koulukuntiahan on (ainakin) kaksi: toiset väittävät pelkän nahkapohjan riittävän, toiset päällystäisivät kenkäosankin kumilla ellei se vaikuttaisi ikävästi ulkonäköön. Miten te teette?

Kommentoi

 1. Hienot on. Kosteus imeytyy nahkapohjasta kyllä läpi vaikka miten sitä suojaisi. Nahkapohja toimii kuivassa ja lämpimässä ilmastossa mut’ ei näillä leveysasteilla. Tuttu suutari vinkkasi joskus vuosia sitten että kannattaa käyttää nahkapohjaisia kenkiä sen verran että pinta kuluu karheaksi ja sitten uusi pohja päälle.

  Kieltämättä omien Varvatoksen maiharien (kauniisti kuvioidun) pohjan päälystäminen tympeällä kumilla kirveli – mutta toisaalta ovatpahan palvelleet uudenveroisina missä kelissä tahansa muutaman vuoden ajan.

  -J-

 2. Kiitos J, nuo suutarisi antamat neuvot kuulostavat tutulta ja olen itsekin toiminut juuri tällä lailla tähän saakka. Kai se pointti on kuitenkin se, että tuo kumipohjallinen pidentää itse nahkapohjan elinikää? Kumipohjallisesta huolimatta kannattaisi kuitenkin käyttää kenkiä kuin sitä ei olisikaan… Edelleen siis sadetta ja loskaa varoen. Ainoa helppo ratkaisu taitaa olla Swimsin kalossit tai kumisaappaat, mutta eihän nekään kovin kauniita ole.

  Miltä nuo sun Varvatokset muuten näyttävät? Itsellä on vain jotain sen Conversen kanssa tehtyjä vaatteita ja kenkiä kaapissani..

 3. Moi!

  Mun maiharit on ostettu joskus 3-4 vuotta sitten. Näyttävät olevan edelleen valikoimassa: http://www.johnvarvatos.com/Six_o_Six_Convertible_Boot/pd/np/14/p/1374.html
  Varmaan yks parhaista ostoksistani viimeiseen kymmeneen vuoteen :) Ovat nimittäin uskomattoman hyvin viimeistellyt ja kestävästi tehty.

  -J-