mumbai?

Olen jo pitkään kaipaillut vaatekaappiin ja käyttöön jotain muitakin housuja kuin farkkuja. En kuitenkaan ole onnistunut löytämään sopivaa paria. Niin, paitsi chinot, jotka ovat maailman parhaat kesähousut ja niitähän ei sovi käyttää tällaisilla ilmoilla. Ja jos chinojen vilpoisuus talvikeleillä ei ole riittävän iso yllätys, niin kerrottakoon että olen myös huomannut, että mustavalkoharmaaseen maailmaani on ilmaantunut tummansinisiä tunkeilijoita. Kaappiini on viime kuukausien aikana eksynyt sekä tummansininen neule että takki.

Tummansininen on hyvä väri, koska se on helposti yhdisteltävissä muihin sinisiin sävyihin ja se sopii myös hienosti yhteen ruskean kanssa. Harmaakin väri kyllä pystyy tähän, mutta musta on haasteellisempi. Siinä missä siniset sekoittuvat hienosti keskenään, erilaiset mustan sävyt rinnakkain lähinnä raivostuttavat. Eikä musta kyllä mielestäni sovi kovin hyvin ruskean kanssa. Ei ainakin minun päälläni, jos peiliimme on luottamista.

No mutta, asiaan. Löysin Acnelta kuvassa näkyvät siniset Mumbai-nimiset housut, jotka ovat 100% puuvillaa. Ne näyttävät sopivan rennoilta ja sivujen kuvauksen perusteella ne olisivat myös kapeahkot polvesta alaspäin, joka taas sopii minulle. Toivoisin, että Beam tai Helsinki10 olisivat ottaneet näitä valikoimiinsa, koska housujen tilaaminen verkosta on lähes mahdoton tehtävä.

Acne Mumbai Trousers, 150€, acnestudios.com

Kommentoi

 1. Hauskaa että sinulla on noin päin, minulla taas ei ole käytössä yksiäkään farkkuja. Toki siis tämä ei tarkoita, että käyttäisin ns suoria housuja prässeillä vaan yritän jatkuvasti löytää jotain siltä väliltä. Prässit ovat itse asiassa lähes ehdoton ei. Tällä hetkellä suosikkini ovat Acnen Lamarcit tai Goa:t ja tietenkin lähes joka päivä jalassa olevat Parachutet, jotka löytyvät outletin puolelta. Harmaata väriä metsästän, mutta ei ole löytynyt. Kenties tuosta mallista on jo uusikin olemassa…

 2. Jan, oletko harkinnut villakangashousuja farkkujen korvaajaksi? Hyvin istuvat puvunhousut ovat todella mukavat yllä ja sopivat yhdisteltäväksi myös astetta arkisempiin vaatteisiin. Näyttelijä Dave Annabelle käyttää uskoakseni samoja housuja sekä tässä että tässä kuvassa. Prässit ovat tietenkin vapaaehtoisia ja ne voi silittää pois, jos kokee ne liian muodolliseksi elementiksi.

 3. NN07:lla on lähes farkkupaksuisesta, pestystä puuvillasta tehtyjä chinoja. Ihan eri luokkaa kuin peruslötköt. :) Malli on mainio ja kintusta kapeampi.

 4. Kiitos kaikille vinkeistä!

  TS, olen itse asiassa katsellut Lamarcejat ja ne näyttävät ainakin kuvissa hyviltä, mutta ennen lopullista tuomiota haluaisin kuitenkin päästä niitä sovittamaan. Goat ja Parachutet pääsevät samaan kategoriaan, mutta en ainakaan muista nähneeni näitä missään Suomen liikkeissä? Vai olenko missanut jotain?

  Kalle, juu, olen harkinnut, mutta niissäkin on monesti pieni ongelma – istuvuus. Kaipaan housuja, joissa on kapea leikkaus ja useimmat näkemäni villakangashousut ovat hieman liian väljiä oman makuuni.. Mittatilaushousut tuntuvat päivä päivältä paremmalta vaihtoehdolta :)

  Pieni nutturapää, omistan yhden NN07:n t-paidan ja olen ollut todella tyytyväinen sen laatuun. Voipi olla, että joudun antamaan heidän housuillekin mahdollisuuden!

 5. […] Uuden värivillityksen vuoksi harkitsen tällä hetkellä kuumeisesti myös tummansinisen version hankkimista.. Pitäisikö? Lähetä: […]

 6. […] ei siis farkkukankaisia. Nämähän kuulostavat juuri sellaisilta, joita peräänkuulutin kolmisen viikkoa sitten. Mustat olivat aika varma valinta, mutta valkoisenakin? Kyllä vain. Ne olivat itse asiassa […]