vaihtoehtoista joulua

Oletteko tekin saaneet tarpeeksenne joulumusiikista? Tulevatko Petteri Punakuonot ja Varpuset jouluaamuna jo korvista ulos? Ei hätää, onneksi löytyy myös vaihtoehtoista joulumusiikkia jokajouluisten kestohittien korvaajiksi. Hyviä, perinteitä kunnioittavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Sufjan Stevensin ”Songs for Christmas” ja Low:n ”Christmas EP”. Jos taas kaipaatte jotain joulutunnelmaa luovaa ilman, että kyseessä ovat viralliset joululaulut, niin kannattaa kokeilla Panda Bearin levyä ”Person Pitch”. Se onnistuu olemaan jouluinen, vaikkei se välttämättä ollutkaan säveltäjän tarkoitus…

Jos te kuitenkin olette vain hyvän musiikin perässä, niin voimme suositella levy-yhtiö 4ad:n ilmaista joululahjaa. Yksi kappale jokaisesta heidän tämän vuoden julkaisustaan, olkaa hyvät.

(via Katosblog)

Kommentoi

  1. Joo, mä en myöskään jaksa niitä iän ikuisia joulurallatuksia. Joko kuuntelen pelkästään klassista tai sit teen jotain tällaista > http://bit.ly/4ZdMQG Siellä on mm. toi Sufjan Stevensin levy ja paljon muuta, vähemmän puhkikulutettua:) Jätin soittolistan avoimeksi, joten jos sieltä puuttuu jokin ehdoton vaihtoehtoisempi joululaulu, niin lisätkääpä sinne jatkoksi:)

  2. Mä olen tänä jouluna kuunnellut lähinnä Turun yliopisto ylioppilaskunnan kuoron ja Kampus sinfoniettan viime vuonna tekemää joululevyä. Aika klassisella linjalla siis täällä mennään.

    Tuolta Tyyn kuoron Valoa-levyltä löytyy mm. Sibeliuksen opus 1:n joululaulut. Noista nyt On hanget korkeat nietokset ja En etsi valtaa loistoa on kaikille tuttuja, mutta toistaalta mun ehdottomat joululaulusuosikkini näistä marketeissa soivista kappaleista. Hyvä sekakuorosovitus kuitenkin poikkeaa virkistävästi kaikista radiossa soitetuista sovituksista. Mutta nuo muut Sibeliuksen joululaulut soi aivan liian harvoin missään! Tosin hyvä puoli on, ettei niitä edes yritä laulaa kaiken maailman idols- ja iskelmätähdet. Joulu saapuu portin luo, Tervehtii jo meitä joulu armahin ja Jo joutuu ilta löytyvät Spotifysta ainakin Soile Isokosken esittämänä. Suosittelen niitä kovasti kaiken ”vaihtoehtoisen” musiikin sekaan :)

    Tietenkään pelkkää klassista en jouluna jaksa kuunnella. Sekaan tulee heitettyä mm. Saukkia ja pikkuoravia, tuota Sufjania ja kyllä jouluun kuuluu myös Bing Crosbyn, Frank Sinatran, Nat King Colen ja kumppaneiden levytyksiä.

    Nyt täytyy jatkaa lahjojen pakkaamista hyvän musiikin parissa. Hyvää joulua kaikille! *<:)