rose noir

Byredo

Rose Noir. Täydellisyyttä.

Länsinaapurin Byredo Parfums ei vain tee todella upeita tuoksuja. He myös osaavat pakata ne niin kauniisti, etten todennäköisesti raaski heittää näitä pahvilaatikkoja menemään. Viimeisenä silauksena laatikossa oli mukana vielä minikokoinen kirje, joka kertoi sen vieressä olevan tuoksupullon sisällöstä.

Pakkauksen lisäksi olen rakastunut tuoksuun. Se on juuri sellainen kuin muistelinkin sen kertatestauksen perusteella olevan – ruusuinen, muttei ätläkkä tai liian kepeä. On muuten ihanaa käyttää viiden vuoden jälkeen uutta hajuvettä. Yksi pieni suihkaus tuntuu omaankin nenään vielä tuntien jälkeen. Ikisuosikki Stella McCartneyn Stella kun on tullut nenälleni jo niin tutuksi, etten huomaa sitä itse enää minuutti laittamisen jälkeen. Tämän johdosta olen saattanut syyllistyä hajuveden yliannosteluun – anteeksi, kaverit.

Uskomattoman ihana yllätyslahja, kiitos Jan.

(Ai niin – näillähän on myös nettikauppa, mutta tietääkö joku, onko tuoksuja myynnissä jossain Helsingin liikkeistä? Itse en uskaltaisi ehkä tilata hajuvettä pelkän kuvauksen perusteella, vaikka veikkaan ettei se Byredon kohdalla pahasti metsään menisi. Olen myyty.)

Kommentoi

 1. Ihana Jan kun osti sulle ton! :) Teidän blogia lukiessa tulee aina hyvä mieli.

 2. Voi miten romanttinen lahja :)

 3. Meillä on yhtä hyvä maku hajuvesien suhteen :) Stellan hajuvedet ovat olleet ahkerassa käytössä vuosia. Parin viikon takaisella Tukholman reissulla ostin samaisen Rose Noirin. Olen koukussa. Tuoksu on täydellinen. Jumalainen. Ja mikä parasta – Byredon kauppa. Palvelu, sisustus, tunnelma. Kaikki kohdallaan. Sinne palaan uudestaan. En suostu ostamaan Byredon nettikaupasta, kun ostokokemus heidän omassa kaupassaan oli niin upea. Seuraava Tukholman reissua odotellessa.

 4. Osaisiko joku Byredon tuoksuja testaillut kuvailla, millainen tuoksu on Blanche, Chembur tai Green? Kinnostaisi kovasti nuo tuoksut, mutta Tukholman matkaa ei ole tiedossa… Ainesosaluettelon perusteella on aika hankala kuvitella, millainen joku tuoksu oikeasti on luonnossa saati sitten omalla iholla. Lähettäisivätköhän ne testereitä, jos pyytäisi… ?

 5. Hei sinne! Sun täytyy nyt auttaa mua. Muistatko Whyredin Cardiat? Ne jumalaiset saappaat joissa on vetskarilla irroitettava varsi. Ne olis nyt tullut nellylle, josta on suht helppo tilata ja palauttaa. Miten voin olla tilaamatta niitä. Tavallaan ei olis varaa, mutta kyllä mulla on mutten millään raaskisi. Pitäis säästää. Ouh.

 6. Evass ja h, pisteet Janille :) Nappiin meni.

  Linda, meilläpäs todella menevät tuoksumaut yksiin! Rose Noir on hyvää jatkoa Stellan tuoksuille, siinä on jotain tuttua mutta tarpeeksi uutta. Liikkeeseen pitää päästä ensi reissulla… Olen bongaillut kuvia ruotsiblogeista ja uskon, että liike on todella hieno.

  ystävällinen hei, aaaargh :) Joskus jotkut jutut vain piinaavat niin pitkään, että hankit omasi… Ja tällä hetkellä olen vahvasti sitä mieltä, että kannattaa aina hankkia just se, minkä haluaa eikä viittä korviketta tai lohduttajaa. Jos kengät ovat Juuri NE Saappaat, ehkä ne kannattaa tilata näytille. Ja jos kengät eivät luonnossa/jalassa saa hengitystä salpaantumaan, hyödynnät sitten sen Nellyn palautusoikeuden.

  En nyt halua kannustaa ketään tuhlailemaan päättömästi enkä sitä halua itsekään tehdä, mutta jos rahaa on tilillä summa x (ja jota ei tarvitse mihinkään elämää tärkeämpään), tulee se ainakin mulla kulutettua ennemmin tai myöhemmin johonkin. Periaatteessa on kai fiksumpaa laittaa rahat sitten johonkin, jolla on oikeasti itselle jokin suurempi merkitys kuin säästää siitä ja hassata samat saturaiset joihinkin ihan-ok-tavaroihin… Että mielummin saappaat, joista on iloa vuosiksi kuin kolmet sellaiset, jotka ostit samoilla rahoilla niiden Cardioiden puutetta paikkaamaan.

  Eikö niin?

 7. Byredon hajuja pitäis saada Helsingin Gaudetesta. Ainakin ikkunassa näytti viime viikolla olevan. :)

 8. Jep, Gaudetessa on. Irtoaa 120 eurolla !

 9. Kappas, olen juuri täydellisen hajuveden etsinnässäni törmännyt myös Byredoon, ja just eilen pistin parit tuoksunäytteet tilaukseen :D Rose Noir kuulostaa tosi ihanalta ainesosiensa perusteella, toivon ettei se vaan ole liian hempeä mun makuuni :P

  Tuoksuarvioita ja kommentteja niistä voi lueskella esimerkiksi Now Smell This -blogista, jossa on ihan hirveän laaja artikkelikokoelma erilaisista hajuvesistä, myös Byredoista löytyy juttua. Toki ne ovat aina yksittäisten ihmisten mielipiteitä ja kuvauksia tuoksun aiheuttamista fiiliksistä, mutta olen bognannut niistä monta mielenkiintoista tuoksua, joita olen sitten haistellut :P

 10. Noita byredon hajuvesiä myydään muuten nyt gaudetessa fredalla!

 11. Löytyy!, TUPU ja Ines, hyviä uutisia siis Helsingille :) Kiitos Gaudete, kivaa voida hakea se seuraava pullo sitten vaikkapa lauantaikävelyn yhteydessä.

  Maria, mun mielestä tuoksu ei ole hempeä – ruusuinen, muttei mitenkään ällölällyllä tavalla. Naisellinen tuoksu kyllä on, mutta jotenkin tosi ajattoman oloinen. Mistä sä tilasit muuten ne tuoksunäytteet? Byredo-päissäni mietin jo, olisiko näillä joku toinenkin Inke-tuoksu.. :D

 12. […] hyvän tovin kun yritin karsia merkin neljästätoista tuoksusta ehdokasta uudeksi parfyymiksi ikitäydellisen Rose Noirin rinnalle. Sain vaihtoehdot rajattua kahteen, mutta päätökseen en vielä tämän reissun aikana […]