veronpalautukset 2009

Acne Cronic Jacket

Yllä komeilevat tämän vuoden veronpalautukset – ja kerrankin fiksusti sijoitettuna. Toppatakki ei välttämättä ole se tyylikkäin, naisellisin ja imartelevin vaatekappale, mutta jos säävaihtoehdot seuraavien kuukausien aikana ovat joko taivaalta tippuva märkä hyhmä tai paukkupakkaset, olen valmis siirtämään leijonanosan turhamaisuudestani keväämmälle. No, ainoastaan tämän takin ansiosta.

Takki on juuri niin hieno kuin toppatakki ikinä voi olla. Ainakin jos otetaan huomioon, että tämä untuvaparka on jo lähes tekninen vaatekappale teipattuine saumoineen ja vetoketjuineen, veden- ja tuulenpitävine kankaineen ja irroitettavine untuvavuorineen. Muistinhan sanoa, että takki on mielestäni myös todella, todella hieno?

Ilman neppareilla kiinnitettävää tuhtia untuvavuorta takista jää jäljelle märän ja tuulen pysäyttävä, mitä melkoisen tyylikäs ohut parka. Untuvavuorella näytän kolme kertaa itseäni leveämmältä Michelin-naiselta. Onneksi sentään leveästi hymyilevältä Michelin-naiselta, koska enää ei palele pätkääkään.

Yritän ikuistaa takin päälläni lähipäivinä, ja mieluiten sen luontaisessa ympäristössä… Harmi, että kuvaamisesta on tullut todella vaikeaa talven ja pimeän tultua. Aikaa kameraleikeille olisi kuuden-seitsemän aikaan illalla, mutta ilman valoa se on kieltämättä hieman haastavaa puuhaa.

Onneksi olen laskenut takille käyttöikää seuraavat kymmenen vuotta, että emmeköhän me ehdi ne kuvat jossain välissä nappaamaan.

Takki Acne Cronic Jacket

Kommentoi

 1. Hyvä sijoitus! Ajaton, tyylikäs, musta, ja ennen kaikkea lämmin! Kelpais myös mulle. Paitsi mä sain mätkyt…

 2. Mun kaveri arveli, että ensi vuonna mulle tulee takkiin… :D

 3. Hieno takki! Odottelen innolla asukuvaa että miltä tuo näyttää päällä :)

 4. Kokeilin samaa takkia, mutta tuntui kun olisin hukkunut siihen… se oli jotenkin kauhean runsas. Mutta kiva nähdä, miltä takki näyttää in action. Toivottavasti ei liian hyvältä, ettei ala harmittamaan kun jätin omani kauppaan :)

 5. h, toivottavasti saamme sellaisen napattua, jos vaikka viikonloppuna ehtisi ulos kameran kanssa päiväsaikaan :)

  morgan, mäkin kieltämättä hukun takkiin. Sirolta se näyttää ainoastaan ilman untuvavuorta, toppismoodissa kasvan valtavasti leveyssuuntaan :) Ensimmäisellä sovituskerralla dumasin takin liian valtavana, mutta se jäi kuitenkin kummittelemaan mieleen.. Hyväksyttävä kun oli, että noin lämmintä (+ lisäksi veden- ja tuulenpitävää) takkia ei valitettavasti saa ohuena ja ihonmyötäisenä versiona :) Tuollaisen tarvitsin ja takki on jumalainen nimenomaan käyttövaatteena. Lisäksi se on eräs harvoista näkemistäni kunnon toppatakeista, joka ei näytä ihan idiootilta korkkareiden kanssa.

 6. Money well spent!
  Topparotsissahan näyttää väistämättä enemmän tai vähemmän Michelin-naiselta, tässä erittäin tyylikkäältä sellaiselta, ei tuo oo yhtään liian valtava!
  Ostin itse alennusmyynneistä Carlingsista samantyylisen jättitakin, jossa on aavistuksen lepakkohihaakin vielä. Olen kuin Muumien Mörkö ja luultavasti aika moni vastaantulija ajattelee, että olenpa sitten epähuomiossa valinnut naulakosta poikaystävän (joka takin koosta päätellen on itse kokoa XXXL ja vielä harrastaa jotain äärioloissa suoritettavaa urheilulajia, esim. vuorikiipeiliyä?) talvirotsin.. :)

 7. Uskon, että olet sijoittanut veronpalautuksesi erittäin järkevästi ja pitkäikäisesti! Untuvatakkisi näyttää hyvältä, ja minäkin odotan innolla, miltä se näyttää ylläsi.

  Itse en ole untuvatakkeja osannut koskaan käyttää, koska Michelin-efekti niissä jotenkin niin… valtava. Toisaalta mulla on myös takkivalikoimaa vaikka muille jakaa. PAITSI parka. Onko kellään mitään havaintoja, mistä voisi löytää tyylikkään mustan tai armeijanvihreän parkan lämpimällä vuorella tai ilman (irroitettava vuori olisi paras vaihtoehto)?

  Kostymin paitapusero / paitamekko muuten tuli – se on ihanaihanaihana! Kuviakin jo otin, kunhan vain ehtisin niitä jakaa…

 8. Vimps, tuota mun takkia saa mustana ja armyvihreänä, ja untuvavuori on nimenomaan irroitettava :) Siinäpä mun ensimmäinen ehdotus, siis.

  Kuvia odotellessa, kaduttaa etten hommannut samaa paitaa… hmph.

 9. Takki on superhieno! Ostitko sen Beamista? Voinko kysyä paljon maksoi? Oon äityslomalla (lue:stuck at home)ja kauppoihin pääsy on rajattua. Mun täytyy tehdä täsmäiskuja löytääkseni talvitakin ;) kiitos jo etukäteen!
  Janille terkkuja!
  T. (Sannun serkku) Laura

 10. Laura, kiitos! Beamissa oli tänä vuonna vain armyvihreää versiota, joka oli kyllä superhieno mutta mustan ystävänä en uskaltanut poiketa hyväksi todetusta linjasta :) Gaudetella oli musta versio hyllyssään, mutta siellä ei enää ollut mun kokoa. Takki löytyi lopulta Bubbleroomista, hassua kyllä ihan järkyttävän paljon (n. 200 euroa!!!) halvemmalla kuin mitä Acne takkia alkusyksystä omassa nettikaupassaan myi. Kaikenlaista… Hintaa Bubbleroomissa tällä oli postikuluineen n. 425 euroa – helvetisti, mutta toistaiseksi koen tehneeni Sijoituksen Tulevaisuuteen. Mitoitus on mielestäni melko väljä, yleensä ostan vaatteeni koossa 36 mutta tässä takissa riittää hyvin tilaa ja koko on 34.

  Hyvää äittäriä ja teehän hyviä täsmäiskuja ;)

 11. […] Acnen parka on päässyt vihdoin tositoimiin. Arvosana takille 10+, ei muuten palellut 14 asteen pakkasessa ja tuulikin pysähtyi takin pintaan luvatulla tavalla. […]

 12. […] että untuvaparkani on ollut talven pelastus, paras ostos ja paras ystävä, oli silti ihanaa kun sen pystyi yhdeksi […]