musta vyö

Fifth Avenue Shoe Repair, Hope, AcnePakko saada musta vyö. Tunnustan –  kuulun siihen outojen porukkaan, jonka on pakko hirttää farkkunsa vyöllä tiukasti oikeaan kohtaan… Mikä lie, koska arvostan kuitenkin suunnattomasti puristamattomia sukkahousuja ja rentoja, löysästi istuvia hameita.

Jostain kumman syystä minulla ei tällä hetkellä ole sopivaa mustaa farkkujen kanssa käytettävää vyötä. Hirttoremmin virkaa on toimittanut äidiltä peritty, kaunis ruskea palmikkovyö, jossa ei kieltämättä ole yhtään mitään vikaa ja harvemmin se paitojen alta näkyykään… Mutta kokomustat asut vaativat seurakseen mustan vyön, niin se vain on.

Kriteerit:
– tarpeeksi kapea (liian leveä ja kankea vyö kun ei vain toimi)
– pehmeä materiaali, ehdottomasti nahkaa
– erittäin pelkistetty solki, jossa ei ehdottomasti mitään kikkailuja tai muutakaan ylimääräistä
– sopuhinta
– saatavilla Helsingistä, pelkän vyön takia en ajatellut postikuluja maksaa

Kuvassa vasemmalla oleva Fifth Avenue Shoe Repairin vyö hipoo täydellisyyttä ja on kaiken lisäksi alessa. Hopen vyössäkään ei todellakaan ole mitään vikaa… Ja Acnen vyö olisi Kaikkea Mitä Vyöltäni Haluaisin, jos ei vain olisi tummanvihreä. Plaah – kaikki olisivat jopa saatavilla, mikäli jaksaisi maksaa vyön sinänsä siedettävän hinnan päälle vielä n. 15 euroa postikuluja. En jaksa.

Oliko näköhavaintoja täydellisyysvöistä Helsingissä? Vöitähän saa, mutta vääränlaisia – ällökiiltävää nahkaa, näyttäviä solkia, strasseja ja hömpötystä… Kerronko lisää?

Täytyy muuten perehtyä, mikä se vyöni optimaalinen pituus sitten mahtaisi olla. Mitataanko vyön mitta järkevän yksinkertaisesti vyön päästä päähän? Tiedän – tyhmä kysymys, mutta mittailin ruskean vyöni ja pituutta sillä oli 90 cm. Huomasin kuitenkin, että vyön sisäpuolelle sen pituudeksi oli painettu 30 tuumaa, joka pienten laskutoimitusten jälkeen osoittautui olevan suomeksi yhtä kuin 76 senttimetriä. Mikä tämä mystinen pituusero on? Onko vyö venynyt tosiaan 14 cm vuosien varrella vai onko vöiden mittailussa kikkailua?

Kommentoi

 1. No, äidin laatikosta löytyy yksi juuri tuollainen, Filippa K. Ostettu noin vuosi sitten – vieläköhän olisi saatavilla? En luovu omastani, juuri mainitsemistasi syistä!

 2. voisiko se pituus viitata käyttäjän minimi-, keski- tai maksimipaksuuteen? Käy 30-tuuma-uumaiselle?

 3. SAMA ONGELMA! Olen myös silmäillyt tuota FASR:n versiota mutta jotenkin olen huono tilaamaan tuollaisia pikkusia perustarpeita netistä.. Mutta en ole minäkään löytänyt uutta vyötä mistään. Paitsi Dieselin ystävämyynnissä oli yksi vyö jonka kanssa seisoin jo kassajonossa kunnes huomasin, että soljesta muodostuu -suht abstraktisti mutta kuitenkin- sana Diesel. Tosi kiva. Se jäi sitten sinne.
  Tsekkasitko Stockan? Sieltä vois löytyäkkin. Tai sitten on suunnistettava Filippa K:n osastolle tai omaan putiikkiin.. Kaikenlaiseen muuhun tulee törsättyä ja ne vielä pystyy jotenkin kutenkin perustelemaan itselleen (muut ei ota enää tekosyitä kuuleviin korviinsa ja poikaystäväkin pyörittelee nykyään vaan päätään) mutta sitten tuosta vyöstä en mielelläni maksaisi kyllä kolmea-neljääkymppiä enempää. Saas nähdä löytyykö. Ehkä pitää mennä sunnuntai-aamuna kirpparille koluamaan vyönkiilto silmissä.
  ps. Mä tykkään uudesta blogistani kun ulkoasukin on kantajansa tyylinen, mitäs sää sanot?

 4. Äiti, kannattaa vahtia minua joulun aikaan, erityisen tarkasti jos askeleeni suuntautuvat vaatekaappiasi kohti. Muistatkohan yhtään, mitä se Filipan vyö maksoi?

  Leena, makes perfect sense! Nyt kun tarkemmin miettii, niin aika harvalla täyskasvuisella vartalonympärys lantion tienoilla olisi sitä luokkaa, että 75 senttiä vyötä yltäisi ympäri ja soljenkin saisi vielä kiinni.

  anna, emmeköhän lähde vyönmetsästykseen… Sama vika täällä, vyöstä maksaminen tuntuu jotenkin tavallaan niin turhalta, vaikka laadukkaasta nahkavyöstä riittäisi varmaan vielä jälkipolvillekin. 50 euroa alkaa olla kyllä pitkälti maksimi, minkä vyöstä suostun maksamaan… Ja pelkän remmin tilaaminen tuntuu jotenkin kyllä tosi tosi turhalta. Varmaan sortuisin ”säästämään” ja tilaisin samalla kertaa sitten vähän muutakin :D Huomenna on perjantai ja palkkapäivä – kaikin puolin otolliset olosuhteet vyön metsästykseen, siis!

  Ja hei kiva uusi ulkoasu, blogspot tuppaa vähän ”tasapäistämään” kaikki blogit samannäköisiksi hyvin tutunnäköisiksi käyneillä vakioulkoasuillaan! Nyt on mustat ja valkoiset kohdillaan, I like. Vierailen usein. :)

 5. Moi!

  Vyön pituus kertoo yleensä mitan soljesta keskimmäiseen reikään eli oikeastaan vyö on ”oikean pituinen” vain keskimmäisessä reiässä käytettynä ;o). Siis todennäköisesti 75-80 senttinen vyö olisi se mikä on etsinnässäsi. Edullisista ostospaikoista kannattaa tsekata farkkukaupat, Zaran miestenosasto (pelkistetympiä kuin naisten kerroksessa), Aleksi 13 (yllättävän hyvä vyövalikoima) ja Aleksin H&M miesten pukuvöissä olisi yksi tosi hyvä, jos sitä vielä löytyy riittävän lyhyenä (tai yleensäkään on enää saatavilla).

  -Jutta-

 6. Jutta, kiitos kiitos kiitos, kiva kun löit faktat pöytään :) Vyön etsiminen on vaan melko puuduttavaa… Katse tuppaa harhailemaan aina niiden mielenkiintoisempien juttujen perään, vaikka kuinka kaipailisin hyvää vyötä.

  Toiveena mulla olisi että vyö ei välttämättä olisi kovin kiiltäväpintainen, mattapintainen ”rasvanahka” tai nupukki olisivat hyviä matskuja. Olisi myös kivaa, jos se solkikaan ei olisi mitenkään kovin kimmeltävää metallia. Tuntuu, että melkein poikkeuksetta niissä pelkistetyimmissä vyömalleissa on jompi kumpi ominaisuus ”vikana”… Mutta kiitos vielä vinkeistä, täytyypä laittaa nuo reittisuunnitelmaan.

 7. Terve,
  Tuli mieleeni, että kun pelkistettyä perusvyötä haet, niin miten olis tavalliset ”nahkakaupat”, siis sellaiset joissa myydään kaikenlaisia nahkatakkeja, -hanskoja, -vöitä, jne., joiden nimi on yleensä joku ”Niemisen Nahkatavara” tai vastaava. Hintakin voisi olla sopiva.

 8. pingu, täytynee kokeilla tuotakin… Mulla on vaan hyvin, hyvin negatiivinen mielikuva moisten tarjonnasta ja elän jotensakin siinä käsityksessä, että noiden perusvyöt ovat sellaista hyperkiiltävää nahkaa ja solki on muka ”tavallinen” mutta on sitten kuitenkin liian iso ja jotain neliöksi muotoiltua harjattua terästä :) Beamin vieressä taitaa olla just joku perusnahkaliike, täytynee uskaltautua sinnekin joku kerta.

 9. Vyön etsiminen on kieltämättä tuskaa. Silloin kun sellaista etsii, ei löydä. Parhaat vyöni olen useimmiten löytänyt sattumalta.

  Tosin alkusyksystä kun olin työmatkalla, poikkesin Lempäälän Ideaparkiin. Kiersin tietoisesti vain muutamat liikkeet, muun muassa Wolfordin ja Turnoverin putiikit. Turnoveriin menin vöiden perässä. Ja mikä onni: kaikki vyöt olivat puoleen hintaan! Kotiin lähti musta kapea mattapintainen nahkavyö, jonka eleetön solki on harjattua rosteria. Juuri sellaista olin etsinyt! Herätysostoksena hankin myös leveämmän harmaan nahkavyön, jossa ei ole erillistä solkea, vaan vyön kapeampi pää pujotetaan leveämmässä osassa olevan reiän läpi. Olipa sekavasti selitetty. Laitan joku kerta kuvan! Joka tapauksessa vyö on ihana, modernin yksinkertainen. Ja nämä löydöt kustansivat alle 40 euroa.

  Eli suosittelen Turnoveria, mutta en tiedä, löytyykö sitä Helsingistä. Tietäisikö joku?

 10. tsekkaa wunderista blessin vyöt. vastaavat ulkoisesti aika paljon fifth avenue shoe repairia, mutta en ole varma värivalikoimasta.

 11. Vimps, hmmmm.. Turnover? En ole kuullutkaan. Pohtikaamme ja perehtykäämme.

  stellagee, kiitos vinkistä! Täytyypäs hortoilla Wunderiin, pelottaa vaan että sieltä löytyisi vyön lisäksi jotain muutakin kivaa.