venähtänyt

Puolentoista kuukauden odotus palkittiin vihdoin – sain noutaa Minimarketin kiilanilkkurini postista viikon viimeisen työpäivän kunniaksi. Okei, kengissä ei ehkä ole samaa italialaisen käsintehdyn kengän charmia kuin Acnen tekeleissä, mutta niissä on paljon muuta hyvää. Kenkä näyttää hyvinkin mieluisalta, tuntuu jalassa hyvältä… Paitsi että kymmenen sentin ja aiemmin harjoitellun seitsemän sentin koron hallitsemisen välillä on noin valovuoden ero. Toivottavasti kukaan ei todistanut puujalkakävelyäni S-Marketissa aiemmin illalla.

Pientä miinusta kuitenkin kengän vuorituksesta. Toisaalta se on pehmoinen ja talvella varmasti lämmin.. Mutta keinokuituteddy, se on vähän ällö ja taatusti superruma materiaali. Kestän sen näissä, muuten niin täydellisissä kengissä joita olen himoinnut jo pitkään, mutta veikkaan että toisia teddyvuorisia kenkiä tähän kotiin ei enää tule. No, kengän sisään muut eivät varsinaisesti näe, kunhan värjään nilkkaa ympäröivän valkoisen (!) nahkakaistaleen mustaksi. Ainakaan minun jalkojani nämä kengät eivät myötäile täysin, joten ärsyttävän valkoinen vuori pääsee valitettavasti näyttäytymään kengänsuusta.

Ettei nyt menisi silkan valituksen puolelle, täytynee mainita syyt miksi nämä kengät kuitenkin itselläni pidän:

– hyvä nahka
– jumalainen malli
– järjetön korko
– kumipohja
– lämmin (vaikkakin ruma) vuori
– haaveen toteutuminen
– hienous
– parhaus
– ylivertaisuus

Sitä paitsi olen kasvanut ihmisenä. Nämä kengät jalassa ainakin kymmenen senttiä. En mahdu edes kuviin… Eikä myöskään linssilude-Jan, joka todistaa myös olevansa tosipitkä.

Inke ja linssilude

Paita Benetton
Hame Acne
Kengät Minimarket

Minimarket Jodphur

Kuten sanottu, täytyy kengänsuuta reunustava valkoinen nahkakaistale värjätä mustaksi, ettei se hyppäisi noin pahasti silmille. Onko ideoita, miten sen tekisi? Text Mark -tussi, kenkälankki, kenkämaali…? Olisi lienee suotavaa, että väri ei irtoilisi levittämisen jälkeen kovin holtittomasti. Tähän mennessä en ole käyttänyt kuin mustia sukkahousuja, mutta harmaat villasukkiksetkin kieltämättä houkuttavat.

No, vaikka olisin ehkä ottanut kengät mielummin vuorittomina (jota luulin tilatessani niiden olevan), olen kuitenkin hyvin, hyvin tyytyväinen niihin. Ja miksipä en olisi?

Kommentoi

 1. Hihii, ette kumpikaan mahdu kuviin.

  Tietäisiköhän joku osaava suutari, millä vuorin parhaiten värjää. Maalataanhan kenkiäkin joskus, tosin ne aika usein näyttävät maalatuilta. Tekstiilitussi ei varmaan pysy, tuskin spriitussikaan. Minua nuo ainakaan eivät kuvissa häiritse, ehkä itseäsi häiritsee enemmän, kun katselet kenkiä sieltä korkeuksista suoraan alaspäin…

 2. Saako kysyä mistä tilasit kengät? Saattaa olla mainittukin täällä mutta en enää moista tietoa onnistunut löytämään :)

 3. Sanni, taidan käydä luottosuutarilla maanantaina. Kyseessä ovat vain kengän suuaukkoon etu- ja takapuolelle laitetut pienet sentin levyiset ja muutaman sentin pituiset valkoiset nahkasuikaleet, kuminauhan kohdalla tällaisia ei luonnollisesti ole. Ehkä suutarilla olisi sellainen väri, joka noissa pysyisi… Mustat viivat harmaissa sukkiksissa eivät olisi välttämättä kovin toivottuja :)

  Ja tosiaan korkeuksista katselen.. Mittasimme mut eilen huvin vuoksi kengät jalassa ja pituutta oli silti vain 168 cm, ilman 161. Kymmenen sentin korko ei siis näköjään suoraan siirry pituuteen… Mittaustuloksen kuultuani olen ollutkin varma, että painun vain kasaan päivän mittaan :D

  Tonja, omani tilasin Mint & Vintagelta. Mustia netistä taitaa löytyä vielä Stylepastelta, ruskeita Scout the Storesta ja Mint & Vintagelta, pienet koot on vaan kaikkialta loppuneet, höh. Mutta koska Minimarket sai kengät tehtaalta vasta viime viikolla (!), eiköhän noita Tukholmasta löydy ja ainahan Minimarketiin voi olla yhteydessä, eivät ole saaneet niitä vielä nettikauppaansa asti mutta varmaan ovat valmiita auttamaan :)

 4. Vie kengät Viiskulman suutariin, jos liikut siellä päin. Suutari on Helsingin paras ja edullinen. Stellakin muistaakseni kirjoitti värjäyttäneensä siellä ruskeat Pura Lopezit mustiksi ja oli tosi tyytyväinen. Itse olen korjauttanut siellä laukkuja ja kenkiä. Suosittelen!

  Vein muuten sen Minimarketin mekon Helsinki10:een korjattavaksi. Nyt on hyvä.

 5. Laura II, luottosuutari = Viiskulman suutari :) Sinne olisi matka vienyt joka tapauksessa, mutta mukavaa kuulla että muitakin tyytyväisiä asiakkaita löytyy! Olemme teettäneet siellä kumipohjat moniin nahkapohjaisiin kenkiin ja jälki on aina ollut ihan superpriimaa, lisäksi kenkänsä on aina saanut nopeasti takaisin. Hinnatkaan eivät päätä huimaa. Ja mitä Stellan Pura Lopezeihin tulee, se värjäysjälki oli tosiaan luonnossakin niin hyvä että en olisi niitä värjätyiksi tajunnut ellen olisi ennalta tiennyt.

  Hyvä että mekkosi on fiksattu. Omastani en ole vielä saanut lankoja irti, toivottavasti en saakaan… :)

 6. Tonja ja muut, Très Bien Shopilla on myynnissä kaikkia kokoja sekä mustana että ruskeana, just tulivat kauppaan :)

 7. Hih, hauskoja kuvia :D

  Mä olisin myös suositellut kenkien viemistä suutariin. Niillä kun on oikeastaan ainoat aineet, jotka varmasti pysyy kengässä kiinni, eikä hierry irti tahrimaan sukkia ja sukkahousuja. Olen kateellinen kaikille niille, joilla on luottosuutari. Turusta en vielä sitä hinta-laatusuhteeltaan parasta suutaria ole löytänyt.

  Mä olen myös joskus mitannut itseni korkkarit jalassa, eikä tosiaan kaikki koron pituus ollut siirtynyt täysin omaan pituuteeni :) Kai se johtuu ryhdin muutoksista, kun yrittää pitää tasapainon korollisilla kengillä. Mutta mikä tahansa lisäsentti tässä 155-senttisessä varressa on aina tervetullut ;)

 8. […] en ole flunssan vuoksi poistunut sisätiloista, mutta en ole malttanut pysyä täysin erossa uusista Minimarketin kymmenen sentin kiilalla varustetuista kengistä. Horjuttaa, eikä varmaan johdu silkasta puolikuntoisuudestani. Veikkaan, että ainakin […]

 9. […] korvikkeeksi kivat, ehkä jopa enemmän minun näköiset versiot kengistä, mutta näiden […]

 10. […] ole tulossa.. Tällöin kyttäys muutti muotoaan ja se siirtyi ruotsalaisiin nettihuutokauppoihin. Vakavaa kenkäpuutosta paikkaamaan hankittujen kenkien piti jo lopettaa kitinä, kyttäys ja näppäimistön raapiminen, mutta ei. Kun […]

 11. […] jomottava kipu päkiöissä, joka juontaa juurensa tämän päivän toikkaroimiseen omilla huimilla Minimarketin wedgeilläni. Niin, ja se ainainen […]