haisuli

Weleda Wild Rose Night CreamLuonnonkosmetiikka on ollut tapetilla viime aikoina, ei siis mikään ihme että myös meikäläinen hurahti kokeilemaan puhtaampaa ja ympäristöystävällisempää vaihtoehtoa edellisen yövoiteeni loputtua.

Ruusu on ehdottomasti lempituoksuni. Hajuveteni on silkkaa ruusua, olen haaveillut vaihtavani kasvoveteni ruusuveteen ja lisäksi nautiskelen mielelläni herkullista ruusuteetä. Viikonlopun testikokemusten jälkeen tekisi mieli kantaa kaikki ruusuntuoksuiset ja ruusuista muistuttavatkin asiat kaatopaikalle.

Menin perjantaina ostamaan tämän rasvan ruusuisten lupausten vuoksi. Nuuhkin kyllä testeriä kaupassa, mutta kyseinen tuubi oli tainnut nähdä parhaat päivänsä ja haihduttaa suurimman osan aromaterapeuttisista ominaisuuksistaan pois. Harmi, jos testeri olisi ollut voimissaan, en olisi tähän haksahtanut.

Illalla pesin sitten meikit pois, levittelin onnellisena ruusuvoidetta kasvoilleni, valmistauduin nukkumaan Prinsessa Ruususen unia… Ja viiden sängyssä vietetyn tuskaisen, pahoinvoidun ja päänsärkyisen minuutin jälkeen ryntäsin takaisin vessaan, pesin naamani kahteen kertaan ja hoipuin vihertävänä takaisin vuoteeseen.

Koska olen hivenen jääräpäinen enkä suostunut myöntämään että olisin tehnyt jonkinlaisen virhehankinnan, päätin testata voidetta vielä lauantaina. Saattoihan olla, että perjantain kohtaus johtui jostain muusta, olkoonkin että ruusuntuoksuinen lempihajuvetenikin aiheutti tuskaisen kokemuksen jälkeen akuuttia pahoinvointia lauantaiaamuna. Viimeistään lauantai-iltana nukkumaan mennessäni olin varma, että tätä voidetta en uskalla enää käyttää kuin jalkoihini – jos niihinkään. Tulokset olivat ihan samanlaiset kuin perjantaina, elleivät pahemmat.

Okei – minua periaatteessa varoitettiin:

”Eteeriset öljyt tuoksuvat käyttöhetkellä voimakkaasti, koska niillä vaikutetaan käyttäjän mielialaa kohentavasti. Eteeriset tuoksut ovat tutkitusti hyvin siedettyjä, sillä niitä ei sidota pitkäaikaisesti iholle keinotekoisin ainein, vaan niiden kuuluukin haihtua pikaisesti.” (Weleda.fi)

Vaikka olisin vaivautunut ottamaan näistä tuotteista hieman enemmän selvää etukäteen, olisin ehkä jättänyt 40+ -sarjan tuotteen ostamatta (ei lukenut paketissa!) mutta tuoksutiedotetta en olisi noteerannut millään tavalla. Mikään tuoksu ei ole aiemmin aiheuttanut minussa moisia reaktioita, en todellakaan ole mikään hajusteherkkä. Tämän voiteen tuoksu on vahvuudessaan aivan omaa luokkaansa – tuhdisti hajustetut vartalovoiteeni eivät yhteen sekoitettunakaan saisi aikaan moista hajupommia.

Taidan siis taas hakeutua sinne säilöntäaineita ja silikoneja sisältävien rasvojen hyllyn luokse… Harmi, odotukset olivat todella kovat, mutta tehosta en saa mitään tietoa, kun en tätä rasvaa enää lähelleni tuoksun vuoksi halua.

Weleda Wild Rose Night Cream, n. 25 € – saa tulla hakemaan pois, jos uskaltaa.

Kommentoi

 1. Minulle on käynyt kyseisen ruusuvoiteen kanssa tasan tarkkaan samanlailla. Ruusun voimakas tuoksu oli niin etova, että ensin iski järjetön pääkipu ja sitten alkoi jo oksettaa. Tuote ei saanut edes toista tilaisuutta, sillä se lensi kauhukokemusten jälkeen suorinta tietä roskakoriin.

 2. Jos haluat vielä kokeilla luonnonkosmetiikkaa, mutta et tuoksuvia, voisin suositella Laveran Aloe Vera -tuotteita. Itse käytän Faces aloe vera protection creamia yövoiteena, siinä on levitettäessä pehmeä, vähän raikas tuoksu, joka haihtuu todella nopeasti. Heillä on myös clean-sarjassa täysin tuoksuttomia vaihtoehtoja, clean -puhdistusgeeli on ollut herkälle iholleni hyvä ja lempeä kesäpuhdistusaine. Laveralla on myös muita vaihtoehtoja aloe veran lisäksi, mutta niistä minulla ei ole kokemusta.

 3. Weledalla on Manteli-sarja, joka on täysin tuoksuton. Mäkään en voi käyttää muita Weledan tuotteita juuri voimakkaan tuoksun vuoksi, mutta tuo Manteli-sarja (eritysesti kosteusvoide) on hyvä.

 4. Hei,
  kiitos Minimarket-vinkistä ihana! Sattui nyt vain niin, että meillä on samisjalka ja mäkin olisin siis niitä 36:sia kaipaillut :/ Onneksi näin, sillä muuten olisi vararikko häämöttänyt…

 5. Myös mulla on huonoja kokemuksia tuosta samaisesta ruusuvoiteesta. En edes itse käyttänyt kyseistä voidetta, vaan kylässä ollut kaveri levitti voidetta kasvoilleen. Mulla on aivan älyttömän huono hajuaisti, joten hajun pitää olla todella voimakas, että siihen jollain tavalla edes reagoin. Mutta nyt haistoin oikein hyvin kaverin iholta löyhyvän ruusuntuoksun, joka sai voimaan pahoin. Ihana ystäväni ymmärsi ihan pyytämättäni käydä pesemässä tuoksun pois, kun mainitsin kärsiväni hajusta. Onneksi tapauksesta ei jäänyt ikuista kammoa ruusuntuoksua kohtaan, vaan voin edelleen nuuhkia kukkasia :)

  Hajustetussa luonnonkosmetiikassa on usein turhan voimakas tuoksu, mutta sekaan mahtuu myös paljon hyviä, vähemmän tuoksuvia tuotteita. H:nkin mainitsemaa Weledan manteli-sarjaa on hehkuttanut monet ystäväni. Käytän aralle iholleni pelkästään apteekin perusvoiteita, mutta nyt harkitsen ostavani kokeeksi tuon manteli-sarjan kosteusvoidetta. Testereistä ja kavereiden tuubeista kokeiltuna se vakuttaisi sopivan jopa mun superherkälle iholleni. Voide on tosiaan hajuton. Se myös teki mun iholle ihmeitä kesällä, kun sitä viikon verran kokeilin. Kesällä vaan iho on muutenkin paremmassa kunnossa, joten todelliseen testiin voide pääsee vasta nyt pakkaskaudella.

 6. Vieraileppa tässä blogissa: http://kemikaalicocktail.blogspot.com/
  Paljon asiaa luonnonkosmetiikasta ja monesta muusta mielenkiintoisesta!
  Ja älä vaan sorru enään marketti/kemikaali kosmetiikkaan!

 7. Joo, mun täytyy myös suositella Weledan manteli-kasvovoidetta! Ihana tuote ja hajustamaton. Myös Dr. Hauschkan kvittenvoide on sopinut hyvin, ja tykkään myös Oliv-sarjasta, siinäkin on mieto tuoksu (tai sitten mulla on huono hajuaisti). Tosin se on talveksi monelle varmaan liian kevyt.

  Kaikkea luonnonkosmetiikkaa ei kannata tuomita ensimmäisen huonon kokemuksen perusteella.

 8. KatriK., juurikin näin. Joku ilmeisesti pystyy noin tömäkän tuoksuista rasvaa levittelemään naamalleen, kun se edelleen myynnissä on… Ihme.

  Sade, kiitos vinkistä. Toivun tästä traumasta jonkin aikaa ja mietin josko Lavera olisi se luonnonmukainen ratkaisu mulle, jota pystyisin jopa käyttämään.

  h, pistetään mieleen, josko se mantelivoide olisi vähän onnistuneempi tuote sitten :)

  Aurora, harmi, että sullekaan ei tärpännyt mutta toisaalta hyvä… Voidaan pysyä vielä puheväleissä :D Mä en ymmärrä mitä ne kengät tekee nyt myynnissä – mä oon ollut syyskuun alussa Minimarketiin yhteydessä ja sieltä sanottiin että ei oo, ei tuu. Mikä hemmetin unohtunut erä tossa on nyt kyseessä?

  Lotu, toivottavasti mä saan kans takaisin rakkauteni ruusuntuoksuun.. Postissa on nimittäin tulossa 50 ml Stella McCartneyn ruusutuoksua :D Ehkä mä vielä joskus uskallan sen mantelivoiteen testata, kun te kaikki sitä suosittelette. Ei hiivatti naamarasvaan voi laittaa noin paljon tuoksua, oli se sitten kuinka luonnonmukaista tahansa.

  liina, oon hyvin ahkera Kempparin lukija :) Harmi vaan, että about se ensikokeilu luonnonkosmetiikan parissa oli valitettavasti myös traumaattisin kosmetiikkakokeilu ikinä :( Keräillään vähän uskoa takaisin ja kokeillaan sitten uudestaan…

  Eeva, mä mietin eka Dr. Hauschkan kasvovoidetta (siitäkin toki ruusua), mutta eikös tän sarjan periaatteena ole se, että yöksi ei laiteta mitään rasvoja mutta päiväksi kyllä? Mä olen ihan nurinkurin-drhauschka ja laitan yöksi rasvaa, mutta päiväksi en ole nyt laittanut oikein mitään Bare Mineralsin pohjustusvoidetta lukuunottamatta. Mietin, että Dr. Hauschka ei varmaan tykkäisi jos väärinkäyttäisin sen tuotteita, vaikka uskon että rasva toimisi ihan yhtä hyvin myös öiseen aikaan :)

  Ja joo, en tuomitse kaikkea, mutta veikkaan että pariin viikkoon en vielä haikaile näiden perään tämän hengitystiehyitä kiristäneen kokemuksen jälkeen.

 9. Mun rasvajaksot menee näin: Weledan mantelijuttu talveksi, Lancomen Hydra Zen syksyksi, Nuxea kevääksi ja kesäksi. Sitten välissä aina sooloilen muile purnukoille – ja aina palaan samaan kaavaan.

 10. Lili, oletpas voideorganisoitunut :D Itse poukkoilen purkista purkkiin… Uutuudet toisinaan puhuttelevat.

 11. Kannattaa kokeilla myös Laveran Neutral -sarjan kasvorasvaa ja puhdistusgeeliä. Itse olen löytänyt niistä lempparit. Laveran Aloe vVrakaan ei mulle sopinut hajunsa ja vahvuutensa vuoksi. Älä lannistu vaikka täydellisen voiteen löytyminen kiristelee hermonpäitä ja köyhdyttää. :)

 12. […] tyrnikäsivoiteen. Olin hieman skeptinen, jopa peloissani – edellinen kertani Weledan kanssa ei päättynyt kovin mairittelevasti, kun sinänsä ihana mutta valitettavan vahva ruusuntuoksu kasvovoiteessa aiheuttikin minulle […]