wool-e!

Opening Ceremony Knit Blazer

Olen maininnut haaveilevani villaneuleen ja pikkutakin yhdistelmästä jo muutamaan otteeseen. Onneksi vaatevalmistajat ovat kanssani samoilla linjoilla ja tarjoavat jatkuvasti uusia ja toinen toistaan hienompia vaihtoehtoja. Tuorein ehdokas tulee Opening Ceremonylta ja vaikka tämä vaatekappale on ehkä enemmän perinteinen neuletakki kuin neulottu pikkutakki, tykkään siitä erittäin paljon.

Neuletakki on sopivan rennon oloinen ja helposti yhdistettävissä t-paitaan, kuten kuvassa näkyy. Yhdistettynä kauluspaitaan ja solmioon tai rusettiin, asukokonaisuus olisi kuitenkin todella huoliteltu ja vahvasti linjassa oman tyylini kanssa. Materiaali on 100% villaa, eikä hintakaan ole ylitsepääsemätön.

En kuitenkaan ole löytänyt tätä neuletakkia muualta kuin Opening Ceremonyn omasta nettikaupasta, joka tietysti sijaitsee Atlantin väärällä puolella nettishoppailua ajatellen. Mikä on villatakin lopullinen hinta alveineen ja tullimaksuineen jos vaate maksaa tilausvaiheessa 300 dollaria? Jos villatakki jämähtää tulliin, lisätäänkö takin hinnan päälle sekä 22% alvit, että lisäksi vielä 12% vaatteista perittävä tullimaksu?

Kommentoi

  1. Villatakin hintaan lisätään sekä alv että tulli – oliko vielä niin, että tullista joutuu maksamaan alvia vai päinvastoin, en muista tarkkaan.

    Itse olen kerran tilannut Opening Ceremonylta kengät, eikä homma mennyt ollenkaan putkeen, he kun lähettivät minulle aivan väärän tuotteen. Jo maksetun alvin plus tullin periminen takaisin verottajalta oli varsin kiehtova prosessi paperisotineen, olisin ehkä päässyt helpommalla, jos olisin vain ottanut hinnassa takkiini ja myynyt kengät vaikka huuto.netissä eteenpäin. Toisaalta se oli myös varsin opettavaista, en ihan heti lähde uudelleen tilaamaan yhtä kallista tavaraa tullirajan tuolta puolen.

  2. Äh, rahat piti siis kinuta takaisin tullin oikaisujaokselta eikä verottajalta. (Kirjoitin säädöstä pari juttua omaan blogiini.)

  3. Kiitos kun vinkkasit, jotenkin tuntuu että on helpompiakin tapoja päästä rahoistaan eroon.. Nettishoppailusta joutuu valitettavasti silloin tällöin maksamaan tyhjästä.. onneksi ei kuitenkaan kovin usein. Onneksi sait kuitenkin haluamasi sandaalit :)