jonoon järjesty

Minimarket Jodhpur Boot

Odottelen Minimarketin kiilakorkojani edelleen. Tilasin ne 15. syyskuuta, jolloin toimitusajaksi lupailtiin kuun loppupuolta.

Nyt on yhtäkkiä jo 13. lokakuuta, kengät ovat vieläkin Ruotsissa tai vaihtoehtoisesti tehtaalla jossain kaukomaassa. Sama se, täällä niitä ei ole vielä näkynyt. Perustelut myöhästymiselle ovat kuitenkin melko hyvät ja ehkä jopa anteeksiannettavat. Tehtaalta toimitettujen popojen laatu ei kuulemma kelvannut Minimarketille ja valmistaja laitettiin tekemään kengät uusiksi. Saapumispäivästä ei ole tietoa, ensimmäinen myöhästymisen jälkeinen arvio toimitusajankohdasta oli toissaviikolla. Hohhoijakkaa!

Koska sitä hyvää laatua aina peräänkuulutan, olen odottelusta huolimatta iloinen merkin suorittamasta – toivoakseni tiukahkosta – ennakkovalvonnasta. Minäkin olen kenkäni maksanut jo tilaushetkellä, törkeämpi valmistajahan olisi voinut tuupata kökkölaatuiset kengät jälleenmyyjilleen ja toivoa sormet ristissä, että aivan kaikki parit eivät tule bumerangina takaisin.

Toisaalta olen kauhuissani. Jos tehdas ei saanut kenkiä ensimmäisellä yrityksellä kasatuksi, onkohan toinen yritys yhtään sen onnistuneempi? Mikäli nämä kengät koskaan luokseni saapuvat, käyn todennäköisesti joka ikisen sauman ja sopukan läpi taskulampun ja suurennuslasin kanssa. Yksikin langanpätkä tai liimaläikkä, niin paluupostia pätkähtää.

Kommentoi

 1. Oi, NAMIT!!!!!!!!!!!!!

 2. …Ja eivät vieläkään kotona! :D

 3. Ikävää että kenkien odottelu vaan jatkuu mutta toivottavasti odotus palkitaan. Hienoilta ne ainakin kuvassa näyttää. Laadukkaiden kenkien valmistushan tehdään käsityönä. En tiedä missä Minimarket kenkänsä valmistaa mutta esim. Italialaisilla kenkätehtailla valmistuvat nahkakengät sisältävät satoja työvaiheita. Yksi kenkäpari sisältää noin parisataa työvaihetta. Useinhan yksi ihminen rakentaa lestit, toinen leikkaa ja ompelee nahat, yksi rakentaa koron jne. Tässä tapauksessa jos nahan ompelija esimerkiksi hutiloi ja hoitaa hommansa huolimattomasti on kaikki hänen käsistään lähtevät kengät huolimattomasti ja viimeistelemättömästi ommellut. Hyvin mahdollista siis että kengissä on ollut jotain vikaa (joka todennäköisesti on esiintynyt useassa parissa) jonka takia Minimarket on ne halunnut palauttaa. Ihanaa että he ovat tarkkoja laadun suhteen kun hintakaan ei mikään halpa ole. Kyllä sillä rahalla pitää laatua saadakin.
  Anteeksi erittäin pitkä ja tylsä tarina kenkien valmistuksesta. Mutta ole siis huoleti, eiköhän ne sieltä joskus saapuvat kengät ole ihan priimaa tavaraa.

 4. Eräässä tehtaassa kokoojana työskennelleenä voin todeta, että joskus tieto erittäin tarkasti laatua valvovasta tilaajasta aiheuttaa kokoojilta entistä enemmän mokailua :( Keskitytään katsomaan jotain yleisintä virhettä ja lopputuotteeseen jääkin sitten tavallista enemmän muita virheitä. Yleensä kuitenkin jo tehtaan laadunvalvonta havaitsee pahimmat mokat ihan itse. Toivottavasti kenkien kokoojat eivät liikaa stressaa aiempia mokiaan, ettei seuraavaakin kenkäerää jouduta palauttamaan ja kengät saapuisivat pian perille.

 5. Miten tuo online shop toimii? Siellä ei myydä tällä hetkellä kuin takkeja? Vai oonko aivan pihalla.. ilmeisesti :/

 6. Tintti, ei ollenkaan tylsää vaan hieman rauhoittavaa – odottelu tuntuu paljon mielekkäämmältä kun mietin mitä kaikkea siellä tulevien lempparikenkieni eteen puuhaillaankaan :) Toivottavasti laadunvalvonta tosiaan pelaa ja kun omani sitten joskus vihdoin saan, ovat ne ihan priimaa kamaa.

  Lotu, aaargh, toivottavasti nämä kokoajat saavat sitten pidettyä päänsä kylmänä tällä toisella kierroksella! No, neuroottinen minä varmasti suorittaa vielä kotona sen viimeisen lopputarkastuksen ennen kun kengät otetaan käyttöön.

  Jen, Minimarket ei ole näköjään vieläkään saanut takkien lisäksi muuta omaan verkkokauppaansa… Pah! Kengät ovat tulossa mulle Mint & Vintagelta. Mustat ovat jo loppuunmyyty (hauskaa, kun yksikään kenkäpari ei ole vielä edes saapunut tehtaalta) mutta ruskeaa kai saa vielä! Putiikista saapuneen tiedotteen mukaan ruskean version pitäisi olla paremman näköinen livenä kuin kaupassa olevassa mallikuvassa… Väri on kuulemma ruskeampi eikä noin punainen ja kuminauha on matchaavan ruskea.

 7. Veikkaan, että Minimarket tilaan kengät vaikka toiselta valmistajalta, jos toinen varmistusyrityskään ei onnistu. Toivotaan, että saat kenkäsi pian ja laatu on hyvä :)

  Tiedän, miten inhottavalta tuntuu odotella pitkään tuotetta, jonka luulee saavansa käsiinsä nopeasti. Ostaessani nykyiset silmälasini tiesin kehyksiä sovittaessa, ettei niitä ollut vielä Suomessa kuin näytekappaleita. Kehykset tilattiin Englannista tukusta, joka taas tilasi kehykset ranskalaiselta valmistajalta. Koska äitini on optikko ja hän tekee aina silmälasini, olen tottunut odottelemaan uusia kehyksiä pitkäänkin, koska asiakkaiden kehykset menevät minun lasien teon edelle. Mutta kun uusia laseja ei alkanut kuulua reilun kuukauden odottelun jälkeen, tiedustelin, minne lasini ovat jääneet. Äitini kertoi kauhukseni, että ensimmäiset kehykset makaavat Englannin kanaalin pohjassa! Muistin lukeneeni uutisen, jossa kerrottiin rahtialuksen joutuneen myrskyssä ongelmiin kanaalia ylittäessään ja laivasta oli joudutta pudottamaan tai pudonnut kontteja mereen. Ja yhdessä näistä konteista oli sitten kehykseni :( Ihmeellistä, millaisia syitä viivästyksille voikaan olla! Onneksi odottelu kannatti, sillä olen ollut todella tyytyväinen silmälaseihini :)

 8. Lotu, eiköhän :) Ei ole vielä tullut mitään tietoa toimituksesta, toinen noita myyvä liike kuitenkin ilmoittaa sivuillaan että toimitukset viimeistään 15.10 – eli tänään. Saapa nähdä koska kengät saapuvat!

  Uskomaton toi tarina noista laseista :D Kaikenlaistahan sitä toki voi sattua, mutta rillit kanaalin pohjassa… Didn’t see THAT coming! Hyvä, että jo toisella kerralla sait kehykset perille ja vielä mieluisat sellaiset. Toivottavasti mun kengät pääsevät hukkumatta perille (pun intended) :)

 9. Itse sain tänään kotiutettua yllämainitun parin ja valitettavasti laatu ei ollut ihan odotettu. Lisäksi oli ylläri, että vuoressa niin paksu karva. Nyyh.

 10. Kultakala, voi eiiii… No, katsotaan mitä mieltä itse olen laadusta – jos ei miellytä, lähtevät kauan odotetut kengät takaisin samantien. Vuoreen olen jo jotenkin varautunut, mutta toivottavasti se ei ole merkittävästi odottamaani vuorta paksumpi! Mikä kengissä mätti erityisesti? Mistä muuten tilasit..?

 11. […] kuukauden odotus palkittiin vihdoin – sain noutaa Minimarketin kiilanilkkurini postista viikon viimeisen […]

 12. Ostin kengät stylepaste.comista (tuli kahdessa päivässä) ja kuten itsekkin jo mainitsit, ne ovat kyllä ihanat ja lämpimät/kauniit/täydelliset jalassa, joten en palauta, vaan otin hetimiten käyttöön :-) Jotenkin sitä vaan alussa toivoi täydellisyyttä, mutta olen jo antanut karvavuoren anteeksi :-)

 13. kultakala, vuorta vaille silkkaa täydellisyyttä. Onko sua häirinnyt se kengänsuusta vilkkuva pieni valkoinen reunapala? Oonko hysteerinen kun haluan sen värjäyttää? :)