go’morron

gomorron

Ulkona vallitseva pimeys ja kylmyys tekevät heräämisestä yhä vaikeampaa. Maanantaiaamut ovat pahimpia. Onneksi aamutunnelmaan pystyy kuitenkin vaikuttamaan melko pienillä teoilla. Itselleni yksi tällainen elämää helpottava valinta on panostaminen parempaan kahviin. Go’morron on suomalaisen kahvipaahtimon Kaffa Roasteryn oma sekoitus, joka tarjoaa kaivattua vaihtelua muihin suomalaisiin ruskeisiin, vihreisiin ja punaisiin pakkauksiin niin maultaan että ulkoasultaan.

Vähemmän kitkerää kahvia = yksi vähemmän katkera Jan.

(kuva Crema.fi)

Kommentoi

 1. Haha. :D Itse en juo kahvia lainkaan, niin tai näin, ehkä parempi näin!

 2. ..tätä voisi kokeilla. Hassua, lukioonsiirtymiseen kahvinjuonti on a)aloitettu b)lisääntynyt järkyttävästi.

 3. Ooh, täytyypä testata ja tsekata, syrjäyttäisiköhän tuo mahdollisesti erään tummapaahtoisen jauhatuksen vihreässä pakkauksessa.

 4. Illusia, jos viittaat Presidentin Tummapaahtoon, on se markettikahveista kyllä maultaan parasta kamaa! Yritin pelastaa maailmaa vuosikausia Meiran Reilulla Kahvilla, mutta maku alkoi jotenkin tökkimään pahasti parin vuoden jälkeen. Mikä lie.

 5. Moikka Inke, juurikin siihen viittasin. Se on ollut nyt suosikki peruskahvi pitkään, mutta enpä ole oikein muita testaillutkaan. Vaihtelu virkistää, tai saa nähdä… Tosin nykyisin juon kahvia kotona vain viikonloppuisin, pimenevät aamut eivät oikein houkuta herämään niin aikaisin, että malttaisin edes moccamasterin nopean suodatusajan. Kodin ulkopuolella sitä tuleekin sitten hörpittyä ihan ties mitä kahveja, mutta kun kahvia on saatava. :)

 6. Oh.. olin jo melkein unohtanut, miten hyviä Kaffan paahtamat kahvit ovat. Pitäisikin käydä hakemassa kokeiluerä tuota Go’morronia Parhialalta. Pitkästä aikaa.

  Inkelle vielä kommenttina, että on niitä vaihtoehtojakin tuolle marketin reilulle kahville. Itse olen pelastanut viime aikoina maailmaa reiluilla luomukahveilla. Jotka poiketen tuosta markettiversiosta maistuvat erinomaisen hyvälle, ovat tummia ja täyteläisia eivätkä lainkaan kitkeriä. Esimerkkeinä näistä Lobodis ja Ruohonjuuressa myytävä arabicas des exception (paahtimoa en muista ja pakettia ei juuri nyt ole kotosalla).

  -M

 7. Näitä kahveja saa lempparikahvilastani Valosta Tampereella, oh happy day:)

 8. Hyvä kahvi pelastaa kyllä päivän kuin päivän.. tai no.. ainakin aamun.

  Esa, täytyy käydä tutustumassa Valoon seuraavalla Tampereen reissulla, mutta toivottavasti ehdin avaruusasemablogissa bongattuun La Torrefazioneen täällä Helsingissä ensin.

 9. -M, voi kiitos vinkistä! En tajua, miksi en ole keksinyt etsiä kahveja Ekolosta, kun käyn siellä kahden viikon välein hamstraamassa mitä ihanampia teelaatuja. Eiköhän sieltä joku hyvänmakuinen puhtaamman omantunnon sumppikin löydy!

 10. En tiedä olenko nirso kahvinjuoja, mutta toistaiseksi en ole löytänyt luomukahveista omille makunystyröille sopivaa kahvia. Täytyy kokeilla tuota -M:n mainitsemaa Ruohonjuuren kahvia jossain vaiheessa. Jospa se ei olisi liian kitkerä, vaaleapaahtoinen tms.

  Vesiheinikille varoitukseksi, että lukiossakin kahvin juonti kannattaa pitää jossain järkevissä rajoissa. Mulla meni lukion kakkosella yli pannullinen päivässä kahvia, ja lopulta vatsa ei enää kestänyt pieniäkään määriä kahvia. Olin pari vuotta täysin kahvitta ja viime vuodet olen juonut kahvia vain muutamia kertoja vuodessa. Kun juon kahvia, haluan HYVÄÄ kahvia. Yleensä vielä valitsen mahdollisimman tumman paahdon välttääkseni vatsavaivat. Teetä juon päivittäin ja varsin usein tulee juotua myös kaakaota. Harmittaa vain, etten vieläkään ole löytänyt Turusta kahvilaa, josta saisi hyvää kuumaa kaakaota. Kunnon teetäkin saa varsin harvoista kahviloista. Mun mielestä on törkeää pyytää useampi euro pussiteestä, varsinkin kun usein teevesikin on surkean haaleaa.