kuva-arvoitus

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

Wolford Mat Opaque 80 den vs. A.P.C. nauhakenkä

Koska kuvan tarjoamat tuhat sanaa eivät ihan riitä vielä kuvaamaan ketutukseni tasoa, taidanpas vielä kirjoittaa toiset mokomat.

Kuvassa vasemmalla siis edulliset 29 euron hintaiset Wolfordin Mat Opaque 80-sukkahousut, jotka ostin viime perjantaina Stockmannilta itkun ja hampaiden kiristyksen saattelemana, kun ajattelin sijoittaa laatuun sukkiksissakin.

Kuvassa oikealla on sitten toinen ihanista A.P.C.:n nauhakengistäni, joiden kuvassakin esiteltävä kengänsuun sisäpuoli on sormituntumalla kyllä ihan moitteeton ja sileä. Olkoonkin, että vasemmanpuoleisen kuvan perusteella kengänsuun voisi olettaa olevan ympäröity joko tarranauhalla tai sahanterällä.

No mutta, kylläpäs taas on siisti ja huoliteltu olo, kun sukkisten nilkkoja ja jalkapohjia kiertävät ihmeelliset nukkarinkulat vasta ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Eikä rahanmenokaan ota päähän sitten laisinkaan, taidanpa käydä huomenna hamstraamassa näitä sikahintaisia laatusukkiksia kaapit täyteen, ihan siltä varalta että uskallan vielä joskus pukea hameen ja sukkisten kanssa ihan kengätkin jalkaan!

Oliko jollakulla ideaa, miten tätä nyppyyntymistä voisi välttää? Itse olen tähän mennessä kokeillut suojata sukkiksia laittamalla rumat, mustat, puuvillaiset nilkkasukat sukkisten päälle kenkien sisään. En suosittele oikeastaan kellekään, sillä keinolla saavutettavat ratkaisuvaihtoehdot ovat:

a) sukat myttyrällä kenkien sisällä ja tästä seuraavat itkupotkuraivarit tai
b) viettelevästi kengänsuusta vilkkuva harmaantuneen ja nyppyisen henkkamaukkatennissukan varsi, sellaista kivaa harkittua kontrastia ja särmää tuomassa.

Olen voimaton. Paras keksimäni ratkaisu vaatisi minulta vielä toisen 29 euron panostuksen ja itsehillintää. Jos näiden nyppyyntyneiden kokolappuun tekisi pienen merkin esimerkiksi kynsilakalla, tietäisin, että tätä paria ei käytetä ellei kengissä ole varsia. Uutta paria taas saisi käyttää vain varrettomien kenkien kanssa, ettei hankautumisjälkiä tulisi sinne, missä niitä ei peittele millään.

Jos tällä huijaamiskeinolla saavutetun huolitellun olemuksen haluaa säilyttää, tarvitsee enää vain muistaa, että varsikengissä ei sitten ole mitään asiaa paikkoihin joissa kengät joutuu mahdollisesti ottamaan pois jalasta. Sitten kun vielä pystyisi suorittamaan niinkin korkean tason elämänhallintaa, että sukkikset jalkaan vetäessään olisi tehnyt selkeän ja pitävän suunnitelman siitä, mitkä kengät aikoo kotoa lähtiessään jalkaan laittaa.

Samperi, ensi kesään asti kuljen farkuissa.

Kommentoi

 1. Wolfordeista kokemusta täällä! Minulla on yhdet mustat leggingsit, jotka on kestänyt yllättävän hyvin (tai no, sietääkin kestää kun maksoin niistä vatsan kipeäksi!) ja ei ole ollut valittamista. Nyt talveksi ostin wolfordin merinovillasukkahousut, ja saa nähdä millaisia kokemuksia niistä tulee. Nekin maksoi ”vaivaiset…” 50e. Voiko tähän enää muuta sanoa kuin, että elämä on?!?

  Kiva postaus taas btw :)

 2. Samasta olen kärsinyt jo muutamana talvena. Itse saappaissa ratkaisin pulman niin, että teippasin hankaavan reunakohdan mustalla teipillä piiloon. Mutta huono puoli noissa nilkkureissasi on, että vuoraus on vaalea, joten musta erkka näkyy niissä. Mustissa kengissä se ei niin näy.

 3. I hear you. Sorry kielenkäyttö, mutta vittu että vituttaakin kun jokaista kolmenkymmenen euron Wolford-paria kiertää sama sietämätön nukkarengas.

 4. Virtuaalista empatiaa sinnepäin.

 5. Jep, voiko olla mitään turhauttavampaa kuin se, että kallis vaatekappale menee heti ensimmäisellä käyttökerralla piloille? Itse ostin tässä taannoin hintavan Designers Remix Collectionin paidan, joka nukkaantui kaula-aukon liepeiltä heti – kiitos nahkatakkini vetoketjun, joka oli auki. Yritin tietenkin korjata vahinkoa nukkaleikkurilla. Ja kuinkas sitten kävikään: leikkuri se tietenkin ahmaisi kitaansa sievän palasen kallista paitaani. Kiva ja kiitos!

 6. tte, mulla on entuudestaan yksi pari Wolfordeja, olisivatkohan 50-denieriset. Ostin ne alkukesästä ja olen käyttänyt niitä aivan käsittämättömän paljon koko kesän ja alkusyksyn ajan. Niihinkin toki ilmaantuivat nukkarinkulat nilkkoihin aika alkumetreillä, mutta muuten niihin ei taida saada mitään vikoja aikaiseksi. Ei reikiä, ei silmäpakoja. Pesukertoja takana kymmeniä! Rahoille siis vastinetta, kokisin.

  melina, olen myös mietiskellyt tuota teippausjuttua… Mutta pelkään pahoin, että se teipin reuna hankaisi sukkista rikki ihan samalla tavalla? Tai kun eihän sitä teippiä voi vetää reunan ”yli”, sittenhän sitä olisi myös kengän ulkopuolella? :) Noissa kengissä se reuna taitaa olla se hankaaja, kun ei siinä mitään näkyvää saumaakaan oikein ole. Helkkari, tämä on varmaan vaan joku universumin tapa kertoa että hameen kanssa ei mitään lontsarikenkiä pidetä.

  Stella, tiedän, miltä tuntuu. Pääsi parit ärräpäät kun näin komeat nilkkanöyhtät heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen.. Hyvä, kun ehdin ottamaan noitakaan edes paketista pois. Ehkä pieni juttu, mutta jumalauta että häiritsee ja paljon!

  vesiheinikki, voi kiitos. Lohdutti hieman :)

  KatriK, voi ei… Itse olen saanut nukkaleikkurilla aikaiseksi pienen reiän vanhaan, kulahtaneen mekkoon. Se otti päähän todella paljon, en edes halua tietää montako verisuonta joutuu potentiaalisen katkeamisuhan alle jos sama tapahtuu uudelle paidalle. Siirrän vesiheinikiltä saamani virtuaaliset empatiat seuraavaksi sulle, vaikuttaa siltä että siellä taitaa kiristää hieman enemmän.

 7. Mä olen askarrellut kantapäästa puhkimenneiden tai parittomien puuvillasukkien resorivarsista sukkahoususuojia. Toisin sanoen säästän siis sukkien ehjät varret (jos niiden resori on pysynyt napakkana) ja sujautan ne nilkkoihini, kun käytän sukkahousuja, ja jalassa on kengät, joissa sukat lähtisi vain rullautumaan mytyksi kohti varpaita. Noiden suojien avulla on tullut pelastettua jo useammat sukkikset. Pienellä asettelulla ne eivät näy muille, ja mä olen myös aina hyvin onnellinen, jos saan ylimääräisen kangaskerroksen kylmästä kipeytyvien nilkkojeni ympärille.

 8. Mä en ole tiennyt, että maailmassa on tällaisiakin virheitä. Avartavaa ja samalla ah niin viihdyttävää.

  Kiitokset leppoisasta blogista, täällä on mukava päivittäin piipahtaa.

 9. Oisko kyseessä sukkiksien maanantaikappaleet? Oletko käynyt sanomassa (suomeksi: valittamassa) Stockalla että Wolfordit eivät oikeen vastanneet sitä laatua, jota luulit ostaneesi? Omalla kohdallani virheellisiin tuotteisiin olen saanut uuden tai korvaavan tuotteen. Oma kokemukseni Wolfordeista on ollut mainio, tosin kyse on eri tyyppisistä sukkiksista. Mustat täys-peittävät 50 denieriset Satin Opaque:t on ollut käytössä vuoden ajan (en ole fanaattinen hameiden pitäjä mutta kyseisiä sukkiksia on pesty ainakin 8 kertaa).

 10. Entä jos vika onkin kengissä, ei sukissa?

 11. Lotu, kuulostaa kaikessa hankaluudessaan kokeilemisen arvoiselta idealta :D Sukkissäärystimet, taktista!

  Simpukka, maailmassa on niin paljon pahaa! ;) Mutta tervetuloa käymään ”meillä” jatkossakin!

  marimari, sama on tapahtunut kaikille sukkiksilleni, olivat sitten Henkkamaukkaa, Lindexiä tai Wolfordia. Säilytin kyllä kuitin ja ajatus kävi mielessäni, mutta totesin vain saavani tilalle uudet sukkikset, jotka järsitään nypyille heti kun erehdyn varrellisien kenkien kanssa niitä käyttämään. Mulla on muuten noi samat 50-denieriset, ne kestävät kyllä muuten mutta nypyt olen niihinkin saanut aikaiseksi.

  justme, vika on kaikissa sukkahousuissa ja useimmissa kengissä. Minkäs teet kun hankaavat :(

 12. […] saappaiden varsien aiheuttamille hiertymille ja nyppyyntymisille, kuten Issuesin Inke epäonnekseen sai huomata. Sukat suojaavat sukkahousuja, mutta varsista vilkkuvat sukat eivät sovi kaikkiin kenkiin ja […]

 13. Ärsyttävä ilmiö tuo nukkaantuminen. Jos ”tavalliset” sukkikset kelpaavat, eli ei tarvitse olla merinovillaa tms, niin Accessorizelta löytyy mun mielestä ehdottomasti parhaimmat ja kestävimmät sukkikset. 90 denieriä ja täysin matta pinta + immuniteetti nypyille ja nukalle.

 14. Kiitos vinkistä, Outi! En ole edes tajunnut, että sielläkin myydään sukkiksia. Veikkaan, että sahalaitaiset nauhakenkäni jyrsisivät Accessorizesinkin sukkikset, mutta jostainhan ne seuraavat hajotettavat sukat on haettava – haetaan sieltä sitten seuraava pari :)

 15. milloin, mistä ja mihin hintaan olet nuo kengät löytänyt? =)

 16. janna, tammikuussa 2009 Beamista ja puoleen hintaan… Mitähän noille olisi hintaa jäänyt, ehkä 180€? Hyperlaadukkaat Italiassa käsin väkerretyt nahkakengät, ovat ikääntyneet arvokkaasti ahkerasta käytöstä huolimatta! Nauhoilla alkaa tosin olla vaihtoaika…

 17. […] helppokäyttöisiä, ronskimpia kenkiä syksyyn ja talveenkin… Käytin nimittäin juuri lempikenkäparini A.P.C.:ltä suutarilla vuosihuollossa ja poden pahoja pelkotiloja kun ymmärsin, että niidenkin päivät ovat […]