kuukautta myöhemmin

Nyt alkaa olla kuukausi mineraalimeikkaamista takana, lienee pienen yhteenvedon paikka. Kertaukseksi ensimmäisen postauksen missanneille: täällä ollaan siis testailtu mineraaleja Bare Escentuals Get Started -pakkauksen kanssa. Ohessa omia kokemuksiani sekä valaistuneen amatöörin laatima käyttöopas mineraalipuutereille.

1) bareVitamins Skin Rev-er Upper, 2) bareMinerals Original SPF 15 Foundation, sävy Light, 3) Warmth All-Over Face Color, 4) bareMinerals Mineral Veil

Meikin olen nykyään pohjustanut pakettiin kuuluneella vitamiinivoiteella (1). En tiedä, onko siitä ollut erityistä hyötyä, mutta eipä ole kyllä ilmennyt haittaakaan.. Ja on vaikea sanoa, olisinko yhtä tyytyväinen mineraalimeikkeihin ilman tällä pohjustamista. Kosteusvoiteen olen aamuisin skipannut, vaikka vitamiinivoide ei sitä varsinaisesti kuulemma korvaakaan.

Itse ehostus alkaa meikkipuuterilla (2). Toistaiseksi olen käyttänyt pakkauksen mukana tulleesta kahdesta sävystä (Light ja Fairly Light) tummempaa versiota, vaaleamman käytän pois, kun taas kalpenen talveksi. Jauhe on ollut uskomattoman riittoisaa – kuukauden päivittäisen käytön jälkeen testauspaketin 2 gramman purkista on vielä ainakin puolet jäljellä. Veikkaan, että myyntikokoisesta 9 gramman purkista riittäisi riemua varmasti puoleksi vuodeksi! Uskomatonta.

Olen hoitanut samalla tuotteella paitsi pohjustuksen, myös silmänalusten, punoittavien nenänpielten ja pienten virheiden peittämisen. Jäljen peittävyyttä olen onnistunut säätelemään yllättävän hyvin pakkauksen mukana tulleilla siveltimillä – samalla jauheella tekee vaikka mitä.

5) Flawless Application Face Brush, 6) Full Coverage Kabuki Brush, 7) Maximum Coverage Concealer BrushAloitan meikkipuuterin levittelyn yleissiveltimellä (5). Puuteriahan pitää ravistella purkista pieni määrä rasian kanteen, pyöritellä se siveltimen sisään ja koputella ylimääräiset jauheet pois. Pienestä määrästä voi toki olla monenlaisia käsityksiä, mutta määrittelisin sen hyppyselliseksi… Ja hyppysellisenkinhän jokainen määrittelee omalla tavallaan, tietty. Oikean määrän oppii varmasti ripottelemaan käyttäessään, mutta parempi aloittaa vähällä – kuten sanottu, nämä ovat riittoisia.

Yleissiveltimellä sivelen siis puuteria ohuelti kasvoilleni, silmäluomia unohtamatta. Kabuki-siveltimellä (6) pyörittelen lisää peittävyyttä niihin kohtiin, joiden koen sitä tarvitsevan – yleensä poskipäille, otsaan ja leukaan. Viimeisen silauksen taputtelen paikoilleen peitevoidesiveltimellä (7). Superpeittävän jäljen saa aikaiseksi, kun ensin painelee siveltimellä peitettävää kohtaa, sitten sivelee jäljen tasaiseksi. Erillistä peitevoidetta en ole toistaiseksi kaipaillut, vaikka merkin Bisque-peitepuuteri onkin kuulemma loistotuote.

Meikkipohjan levittelyn jälkeen olen orjallisesti tupsutellut pakkaukseen kuulunutta ”aurinkopuuteria” (3) poskiin varjostuksenomaisesti ja tuomaan väriä kasvoille.. Mutta enköhän jatkossa pärjäisi ilmankin, pelkkä poskipunakin riittää minulle. Viimeistely ja meikin kiinnitys hoidetaan värittömällä puuterilla (4), joka poistaa sen viimeisenkin kiillon kasvoilta. Näiden tuotteiden levittäminenkin hoituu siis tuolla perussudilla.

Kaikista purkeista, puteleista ja harjoista huolimatta käyttö on ensimmäisen viikon pienen kömpelyyden jälkeen tuntunut superhelpolta. Itse asiassa tuotteita ja tavaroita ei ole sittenkään entistä enempää – perinteiseen varustearsenaaliini kun kuuluivat myös meikkivoide, peitevoide, irtopuuteri, poskipuna ja aurinkopuuteri, meikkisieni ja -sivellin, peitevoidesuti, poskipunasivellin ja puuterivippa. Huh.

Itse meikki pysyy siistinä koko päivän. Puuterit tuntuvat sopeutuvan päivän myötä iholle puskevaan rasvaan hyvin ja imevän sitä itseensä vielä pitkään levittelyn jälkeenkin. Pakkeloidulta ei ole olo tuntunut missään vaiheessa! Liekö sattumaa, mutta mitään kummempia näppylöitä ei ole tämän kuukauden aikana naamaan ilmaantunut. Vannon, että normimeikkivoiteiden aikana tällaista hyvän ihon kuukautta ei ole ollut! Ja voi, kunpa olisin tiennyt tällaisista tuotteista jo teini-iässä iho-ongelmien kanssa kamppaillessani.

Jos jotain miinusta pitää keksiä, niin hinnat ovat Suomessa melko suolaiset.. Ja oikean meikkivoidesävyn valitseminen netin avulla on tuurin ja googlailun varassa. Itse päättelin – olen suomalainen, blondi ja kalpea, joten testipakettien neljästä sävyvaihtoehdosta oli loogisinta valita se vaalein. Tadaa! Lisäksi purkkien pitäminen suorassa on hieman haastavaa. Jos purkki pääsee kierähtämään meikkipussissa ylösalaisin, on kannen alla odottamassa reiluhko jauhekasa. Siitäpä onkin sitten haastavampaa tupsutella kannelle tarpeeksi vähän jauhetta kasvoille levitettäväksi..

Suosittelenko? No kyllä. Ehkä joskus vielä päädyn testailemaan jotain perinteistä, ihmeitä lupaavaa meikkivoidetta, mutta uskon pysyväni mineraaliuskollisena vielä pitkään. Sen verran hyvännäköistä on näillä aikaansaatu jälki, ja ihon kunnossakin on tapahtunut joku selittämätön muutos positiivisempaan suuntaan. Testipakkaus ei netistä tilattuna noin 45 euron hinnallaan ole saatavien tuotteiden määrään nähden mitenkään järjettömän kallis ja mikäli jauheilla ehostaminen ei tunnu omalta jutulta, jää käteen ainakin kolme perushyvää sivellintä.

(kuvat Bare Escentuals)

Kommentoi

 1. Kiitos Inke kokemustesi jakamisesta! Vaikka olen kosmetiikasta ja ihonhoidosta hyvinkin kiinnostunut tapaus, en jostain syystä ole saanut kokeiltua mineraalimeikkejä. Jo ensimmäisen mineraalipostauksesi jälkeen aloinkin lämmetä mineraalien testaukseen, mutta tämä postauksesi vahvistaa asian: minäkin pistän testipakkauksen tilaukseen.

  Minulla on talvisin pintakuiva ja kesäisin pintarasvainen sekaiho, joka on Dermalogican käyton jälkeen selkeästi paremmassa kunnossa vuosiin. Rasvoittuvasta ihosta johtuen olen etsinyt jo vuosia kunnollista puuteria sellaista loytämättä. Meikkivoidetta taas en ole osannut koskaan käyttää. Mineraalimeikkivoide ja -puuteri kuulostavat ”raporttisi” jälkeen erittäin varteenotettavilta vaihtoehdoilta.

 2. Minäkin olen huomannut nämä varsin mainioiksi :) Ihan vaan vinkkinä vastaisuuden varalle, että sitä suojapaperia ei kannata repiä kokonaan pois, vaan siihen kannattaa pistää neulalla pieniä reikiä, silloin jauheita on helpompi annostella.

 3. Hei kiitos tästä vinkistä! Päädyin itsekin tilaamaan samaisen paketin ja olen ollut kovin tyytyväinen – mielestäsi kuvailusi ihon ”photoshopatusta” olemuksesta osui varsin hyvin nappiin!

 4. Vimps, no kerrohan mitä tykkäsit! Mä olen näköjään vähän mineraaliuskossa… Mutta kivaa löytää vuosien jälkeen joku sellainen meikkipohja, jossa on mielestäni ihan selkeä ero muihin kokeilemiini – ja parempaan suuntaan :)

  Ihosi kuulostaa melko samanlaiselta kuin meikäläisen, ja nuohan kevyesti leviteltyinä toimivat just sellaisena fiksaavana ja tasoittavana puuterina. Dermalogicasta tänne johonkin kommenttiini jo avauduinkin – mulle ei toiminut, mutta koska kaikki tuntuvat olevan niin tyytyväisiä niihin, voisin joskus ehkä vielä testikierrokselle lähteä. Nyt mulla on Cliniquelta putsari ja kasvovesi ja ne tuntuvat sopivan mulle oikein mainiosti… Tosin kasvoveden kanssa yhteistä historiaa on vasta kuukausi, putsarin kanssa pari viikkoa.

  Virpi, mä jätin aluksi tarrat paikoilleen ja pistin reikiä, mutta kärsimättömälle meikäläiselle sieltä tuli kerralla jopa liian vähän tavaraa kun yritin kanteen annostani ripotella.. Ehkä ne mun tekemät reiät olivat sitten liian pieniä tai tein niitä pihiyksissäni liian vähän. Hmm.

  Petra, no mutta kiva kuulla! Photaroidaan siis tyytyväisinä :D

 5. Minäkin jouduin pariin otteeseen hieman suurentelemaan niitä reikiä, mutta kun vertaan sitä purkkien koputtelemisen vaivaa siihen sotkuun joka syntyy, kun jauhe pöllyää kaikkialle, on lappujen paikalleen jättäminen minusta ehdottomasti sen arvoista :)

 6. Krääh, olin ilmeisesti liian kärsimätön ja revin ärsyttävät repsottavat vauhtiani hidastavat tarrat menemään aika nopeasti :) Mä en ole saanut tosin jauhetta pöllyämään kaikkialle näinkään, ärsyttävää on lähinnä se jos purkki pääsee kääntymään meikkipussissa nurin ja siivilän läpi tupsahtaa vähän enemmän tavaraa. Pieni ongelma onneksi – olen nostanut siivilän veitsen avulla ylös ja kaatanut karanneet kamat takaisin purkkiin.

 7. Tilasin myöskin ko. paketin ja jäin ihmettelemään tuon vitamiinivoiteen kolmatta ainesosaa, cetyl dimethicone, joka siis on silikoni, jotka kulemma tukkivat ihon. Kuitenkin esimerkiksi Sephora on ko. voiteelle antanut oman ”luomuleimansa”, http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P61007#
  hassua.

 8. No ohoh! Ehkä jätän sitten jatkossa silikonivitamiinivoiteen väliin tuon purkin loputtua.. Mutta olisikohan Sephorakin vain luottanut, että koko sarja on sitten yhtä puhdasta kuin sen meikkipuuteritkin? Aika jännää Bare Mineralsilta liputtaa moisten ”lisäaineiden” puuttumista ja tuupata niitä sarjaa täydentäviin tuotteisiin.

  Todettakoon kuitenkin, että täällä ei ole tuntunut mikään tukkeutuvan vaikka vitamiinivoiteessa yksi silikonijohdannainen onkin.

 9. Ostolakossa blogissa oli mun mielestä hyvin selvennetty silikonien käyttöä kosmetiikassa ( http://ostolakossa.blogspot.com/2009/04/inci-listojen-ihmeellinen-maaailma-osa.html ), tosin mustakin tuntuu vähän ikävältä vetää naamaan silikonikalvo tasottamaan varsinkin jos on tavotteena käyttää pohjassa ”sataprosenttisesti lunnollista” kosmetiikkaa niinkuin Bare Minerals lupaa.

  Mäkin hommasin sun innoittamana ton paketin ja se on kyllä loistava! Hankin vähän aiemmin Body Shopin mineraalimeikkipuuterin ja olin siihen melkoisen pettynyt, se ei oikein peittänyt eikä tuntunut missään ja meinasin heittää koko mineraalihomman kaivoon kunnes luin sun tekstin näistä. Että kiitos suosittelusta :).

 10. Senni, kiitos linkistä. Olen yrittänyt päntätä incin saloja, mutta päähäni ei tunnu jäävän mitään tietoa.. Erotan listoista nimeltä jotain ainesosia, mutten kuollaksenikaan muista olivatko ne nyt sitten hyviä vai huonoja. Pitänee rustata joku oma lista…

  No, mutta jos pohjustusvoiteesta on vähän ristiriitaiset tunteet (mulla toimii, mutta ärsyttää tietää mitä se sisältää), niin puuterit kyllä todella toimivat. Tilasin tänään ison purkin Mineral Veiliä, etten vain joudu olemaan päivääkään ilman! Meikkivoiteet kestävät ikuisuuden, mutta Mineral Veil kuluu ainakin mun reiluhkolla annostelulla hieman nopeammin.

  Edelleen hehkutan näitä tuotteita joka aamu, niiden täytyy olla paras kosmetiikkajuttu.. ikinä.

 11. Täytyy vielä kommentoida, että mulla on maailman herkin iho tukkeutumaan kosmetiikasta. Olenkin vain korvannut tuon pohjustusvoiteen ihan perus Erisanilla tai Humektanilla, sen tarkoitus kuitenkin on vain tehdä ihosta mahdollisimman kosteutettu ennen kuin aletaan lykkimään jauhoja nassuun.

  No, saanpahan matkakokoisen lakarasvan tuosta mukana tullleesta. Silmänalusiin olen kyllä käyttänyt Make up storen nestemäistä peittaria, tuo mineraali ei näitä pandasilmiä peitä ja kasaantuu ”ryppyihin”.

  Kiitos vielä tuotteen suosittelusta, mun meikkivoidetuskailuni ovat nyt historiaa ja hehkuttelen näitä kaikille, jotka vaan jaksaa kuunnella :)

 12. Sonja, hyvä tietää että mineraalit levittyvät hyvin myös ihan perusvoiteen päälle, niitä mäkin olen päivisin käytellyt ennen muinoin ja varmaan taas palaan niihin ton pohjustusvoiteen loputtua.

  Bare Mineralsillahan on ne Bisque-värit peitevoidetarkoitukseen, olisikohan sellainen jotain? Toisaalta, jos silmänympärykset peittyvät tolla Make Up Storen peitevoiteella eikä siitä tule ihottumaa tms, miksi lähteä ratkaisemaan olematonta ongelmaa :)

  Jatketaan julistusta ja levitetään ilosanomaa! :D

 13. Olen myös harkinnut mineraalimeikkejä, mutta ensin pitäisi saada paypal…
  Joka tapauksessa, asiaa tutkittuani olen kuitenkin päätynyt välttämään juuri tuota Bare Mineralsia (nykyisin ilmeisesti Bare Escentuals?) koska se kai sisältää bismuttia, joka on suhteellisen halpa ainesosa, joka tekee tuotteista silkkisen tuntuisia, helposti levittyviä ja valoa heijastavia. Se kuitenkin aiheuttaa osalle käyttäjistä aknea ja allergisia reaktioita =(

 14. inka, voi olla, mutta oma ihoni on ollut jo kuukausia tyytyväisempi kuin koskaan ja haluan vakaasti uskoa, että näistä on ollut jotain hyötyä tämän tuloksen saavuttamisessa :) En toki väitä, etteikö mahdollisesti parempiakin tuotteita olisi markkinoilla.. Mutta kun nämä mulla toimivat ja oikeat sävyt ovat tiedossa, en jaksa lähteä vaihtamaankaan. Se on varmaa, että taidan pitäytyä näissä jauhomaisissa meikeissä vielä pitkään! :)

 15. […] edelleen Bare Mineralsin mineraalimeikkipohjien nimeen. Bare Mineralsin starttipaketin mukana tullut […]