minimarket a/w 2009

Minimarket a/w 2009

Ruotsalainen Minimarket on ihastuttanut minua eritoten kahden edellisen mallistonsa upeilla kengillä ja muilla asusteillaan. Tämän syksyn mallistossa on useampiakin minua puhuttelevia vaatekappaleita… Ja veikkaan, että syy yllättäen kukkaan puhjenneeseen Minimarket-rakkauteen on tämän syksyn malliston niukka värienkäyttö. Siedänhän minä toki muutakin kuin mustaa, mutta aiempien mallistojen räikyvät punaiset, siniset ja vihreät ovat tuntuneet itselle vierailta väreiltä.

Vasemmanpuoleisen kuvan nappihame saattaisi kuin saattaisikin olla ratkaisu minua vaivaavaan kapealinjaisen mustan hameen puuttumiseen, keskimmäisen kuvan jakku saattaisi olla tarpeeksi lyhyt näyttääkseen napakalta tällaisen ihmistyngänkin päällä. Huomaa keskimmäisen kuvan korkkarit, vetskarireunus on upea idea. Tekevätköhän ne sukkiksille pahastikin hallaa?

Minimarket a/w 2009

Keskimmäisen kuvan punahilkkamekko tuntuu iskevän satuhahmohermooni, haluaisin niin päästä sovittamaan tuota. Kuvan perusteella on suhteellisen mahdotonta päätellä, meneekö mekko sitten kuitenkin kategoriaan ”koulunäytelmän rooliasut” ja onko ainoa sen kanssa toimiva asuste rottinkikori.

Musta kaksirivinapitettu, pitkähihainen samettimekko on aivan täydellinen. Olen huomannut viime aikoina tarvitsevani pari epäjärkevää mekkoa. Siis sellaista, jotka ovat näyttäviä ihan sellaisinaan ja niissä on jokin niin näkyvä detalji tai muu elementti, joka tavallaan estäisi niiden asustamisen erilaisiksi. Eihän kaiken aina tarvitse olla niin ylikäytännöllistä ja ”toimia myös jakkujen ja villatakkien ja housujen ja pipojen ja kumisaappaiden” kanssa. Voisi olla vaihteeksi aika ihanaa vain heittää mekko päälle, kengät jalkaan ja lähteä illanviettoon. Uskoisin, että tuo musta samettimekko olisi juuri sellainen, joka pärjäisi parhaiten omillaan ja hylkisi koruja, huiveja ja muita tilpehöörejä. Kytätään, josko mekko sattuisi tulemaan myyntiinkin jonnekin.. Tuntuu, että tänä syksynä nettikaupat ovat saaneet itsensä kesäalejen jälkeen pystyyn todella hitaasti, jos laisinkaan.

(kuvat Minimarket)

Kommentoi

  1. […] se nyt sitten roikkuu, täydellinen musta Pikku Myy -mekkoni. Minimarket tosin nimittelee mekkoaan Punahilkka-mekoksi – kyseessähän on sama mekko, jota viime kuussa ihastelin punaisena mutta […]