happea!

Nivea Oxygen Power Reviving Night CareJes, olen yövoideiässä!

Menin jostain syystä höynähtämään tähän Nivean Oxygen Power -yövoiteeseen reilu kuukausi sitten. Kiistän noin yleisesti ottaen uskovani markettikosmetiikan ”175% tuuheammat ripset – kiinteämpi iho – parempi sielu – rikas elämä” -lupauksiin, mutta luettuani happea sisältävästä kosteusvoiteesta innostuin täysin.

Ei sillä, että olisin kovinkaan vakuuttunut, että tuo pieni purkki sisältäisi luvatut viisitoista prosenttia puhdasta happea – kai tuon lauseen voisi hyvällä pokalla ja luovalla mielikuvituksella kirjoittaa joka ikisen vettä sisältävän rasvapurkin kylkeen. Jostain syystä sain kuitenkin päähäni, että on hyvä idea kipittää lähimarketin kemikalio-osaston kassalle käytännössä maksamaan ilmasta – ja kerrankin ihan tiedostaen. Ihan hyvä että sen tein, koska olen ollut tähän halpisrasvaan enemmän kuin tyytyväinen.

Voide on ilmeisesti koostumukseltaan minun iholleni parempi kuin monet kalliit merkkirasvat ovat olleet. Se imeytyy nopeasti ja iho on aamulla tasaisen värinen eikä sen pinnalla kellu öljylauttoja. Ihotyyppini määrittelisin amatöörin näppituntumalla hieman rasvoittuvaksi sekaihoksi, johon ilmestyy kuivia kohtia talven tullen.

En tiedä, miten suuri osuus pitää laskea pelkkien mineraalimeikkien ansioksi, mutta eipä naamalla ole mitään ennen säännöllisin väliajoin ilmestyneitä meganäppyjäkään näkynyt tämän rasvan käyttöönoton jälkeen. Eivätpä siis olleet yhtään pöllömmin sijoitetut kymmenkunta euroa! Saatanpa ostaa toisenkin purkin, vaikka päivittäiskosmetiikassani yleensä vaihtelua kaipaankin. Voide toimii, mutta miinusta turhan massiivisesta pakkauksesta. Metallipurkki ilmeisesti auttaa pitämään yllä illuusiota voiteen sisältämistä ilmakuplista ja on pumppumekanisminsa vuoksi varmasti hygieeninen..  Mutta mielummin valitsisin helpommin kierrätettävän pakkauksen enkä koe hygieniakysymystäkään ongelmaksi. Muistaako kukaan kenenkään koskaan saaneen myrkytystä epähygieenisestä kosteusvoiteesta?

Nivea Oxygen Power Reviving Night Care, n. 10-13 €, päivittäistavarakaupoista.

Kommentoi

 1. Oho! Ei olisi IKINÄ tullut mieleenikään ostaa ko. rasvaa. Nyt se ei kuulosta ollenkaan hasummalta tuotteelta.. Hienoa että sinulla toimii!

 2. Joo, superoutoa – on vähän pöljä olo, kun on välillä sijoittanut Cliniqueen ja Dermalogicaan… Ja kympillä olisi saanut tälle iholle toimivampaa kamaa. Tosin yksi ikisuosikkini on ihan apteekin Humektan-perusvoide, sillä pärjää pitkälle!

 3. Inke! Olet käyttänyt Dermalogicaa, mitä olit mieltä? Kerro kokemuksesi! Millainen oma ihosi on? Kiitos!

 4. Moi, aihe on itseasiassa postausidealistalla… Ehkäpä paneudun tähän vielä syvemmin jossain välissä.

  Tiedän, että ne aineet ovat monelle ihan ihonhoitouskonto ja ehkä kokeilen itsekin vielä joskus, mutta ainakaan kesällä 2007 ne eivät minullle todellakaan sopineet. Silloin olin kyllä myös henkisesti aika rasittavassa duunissa ja söin varmaan myös vähän miten sattui, mutta syytän kyllä ihonhoitoaineitakin… Sain nimittäin jatkuvasti aivan järkyttävän kipeitä, isoja finnejä etenkin leukaperiin, mutta kyllä niitä muuallekin tuli.

  Ihoni on varmaankin nykyään suhteellisen normaali – kiiltää vähän t-alueelta, kuivuu vähän talveksi, poskissa isompia ihohuokosia. Ei enää suurempia iho-ongelmia, satunnaisia näppyjä ilmaantuu, mutta teini-iän epäpuhtauksista olen luojan kiitos päässyt eroon. Mainittakoon reiluuden nimissä myös se, että missään Dermalogica-ihoanalyysissä en koskaan käynyt, päättelin asioita itse nettisivun testistä ja tilailin tuotteet sen perusteella.

  Ensin tilasin testisetin sekaiholle, sen jälkeen kaikki oli vielä kivasti, sitten päräytin kerralla jättipullot. Semivirhe, sellaista näppyongelmaa mulla ei ole ollut pariin vuoteen ennen niitä purkkeja, eikä niiden loppumisen jälkeen. Mulla oli käytössä pesuun Precleanse-öljy (ok, toi oli superkivaa!) sekä Special Cleansing Gel, kasvovedeksi Multi Active Toner ja kosteusvoiteeksi Active Moist. Ja annoin niille todella mahdollisuuden – kasvopesu oli 500 ml pakkaus, olisi luullut ihon siinä ajassa tuotteisiin tottuvan…

  Mutta toisaalta – mulla on pari kaveria, jotka vannovat Dermalogican nimeen eivätkä ole ikinä enää valmiita niistä luopumaan. Katsotaan, voisin käydä ihoanalyysissä ja katsoa, mitkä tuotteet mulle nyt suositeltaisiin… Pakkohan sen suosion on johonkin perustua ;) Mikä sopii toiselle, ei välttämättä todellakaan käy toisen naamaan.

  Nyt on käytössä Cliniqueta, olen juuri aloittanut noiden kanssa ja toistaiseksi tykkään! Raporttia tulossa.

 5. Kiva Inke, kun kerroit kokemuksistasi! Odotellaan raporttia. ;)

 6. […] myös meikäläinen hurahti kokeilemaan puhtaampaa ja ympäristöystävällisempää vaihtoehtoa edellisen yövoiteeni […]