harjoitus tekee mestarin

Band of Outsiders Denim Chambray Shirt

Kauluspaidoissa on yksi haittapuoli. Silittäminen.

Aiemmassa elämässäni omistin kyllä silitysraudan, mutta en lautaa. Tästä syystä olin aika ahkera poika käyttämään pesulapalveluita. Siitä sai jonkinlaista mielihyvää, tuli jotenkin niin metropoliittiolo. Olen laiska – tiedän.

Nykyään asiat ovat toisin, elämääni on saapunut (myös) silityslauta. Alkuvaiheessa tykkäsin silittämisestä, se oli hauskaa ja haasteellista ja tuli melkoinen voittajaolo niinä harvoina kertoina, kun lopputuloksena oli täysin sileä paita. Tästä ei riittänyt virikettä kovin pitkäksi aikaa ja olemme jälleen palanneet lähtötilanteeseen – pesula kiinnostaa. Haaveilen asioista jotka helpottaisivat elämääni kauluspaitojen keskellä, kuten esimerkiksi pesukoneista ja kuivausrummuista, joita mainostetaan ”rypistymistä ehkäisevinä”. Välillä olen jopa niin syntisen epätoivoinen, että olisin valmis tilaamaan TV-Shopista tutun Tobi-höyryttimen.

Löytyisikö vastaus valmiiksi rypistetyistä kauluspaidoista, kuten esimerkiksi tästä Band Of Outsidersin upeasta Denim Chambray Shirt -ehdokkaasta? No, ehkä hetkeksi, mutta hobo-look ei aina toimi toimistossa. Menen siis takaisin harjoittelemaan..

(kuva South Willard)

Kommentoi

  1. Mitä ikinä teetkin, älä tilaa sitä TV-shopin vehjettä. :D Kuulin, että joku oli epätoivoissaan sen mennyt ostamaan ja rakkineesta ei kuulemma ollut mihinkään.

    Mitä tulee sitten tähän itse ongelmaan… Itse olen myös harvinaisen laiska silittäjä, joten luotan yleensä juuri siihen hobo-lookiin. Mutta silityksen osalta on kerrottava, että ei kai siihen oikein muuta ratkaisua ole kuin harjoittelu. Oikean tekniikan löydyttyä homma sujuu kuin leikki. Silitin vuosien ajan isäni työpaidat ja olen nyt paitojen silityksen rautainen ammattilainen. Pitäisiköhän joskus järjestää halukkaille joku silityskurssi? Kysyntää on tuntunut olevan… :D

  2. Joo ei sitä TV-Shopin vekotinta! Panosta muutama raha enemmän ja osta kunnon höyrytin, se toimii OIKEASTI ja höyryttäminen on oikeasti KIVAA ja jopa PALKITSEVAA, toisin kun silittäminen, valtettavasti…Ja monet silitysherkät materiaalit kestää höyryttämistä…

  3. Vinkkejä hyvistä höyryttimistä? :) Harmi, kun sellainen kauluspaidansilitysrobotti ei valitettavasti oikein sovi reilun kokoisenkaan yksiön sisustukseen…

  4. Höyristemestä haaveillaan täälläkin. Näin sellaisen (merkistä ei tietoa) kaytössä yhdessä vaateputiikissa alkuviikosta ja into senkun kasvoi. Helpolta näytti ja siistiä tuli! Tahtoo. Voisikohan sellaisella siivoukseen tarkoitetulla Kärcherin höyrypesimellä myös silittää? Monitoimilaite… Täytyy ottaa selvää.

  5. […] vastaavaan suoritukseen Jennin taannoin lupaileman silityskurssin jälkeen? Joohan? […]