”luonnonkaunis”

Minäkin, Brutukseksi. Kaikki vouhottavat mineraalimeikeistä, minä olin vaikutteille altis. Tilasin testipaketin Bare Mineralsin mineraalimeikeistä feelunique.comista, menetin hermoni Itellaan, mutta vihdoin sain kuin sainkin myös hypetetyt mineraalit testiin.

Bare Escentuals Get Started KitTestipakkaukseksi nimittely ei anna juuri arvoa tälle pitkälti kaiken kattavalle pahvilaatikolliselle pakkeleita. Jos 45,90 euron nimellistä korvausta vastaan onnistuu saamaan neljä purkillista mystisiä, kuulemma iholle hyvää tekeviä jauheita, kolme laadukkaalta vaikuttavaa luonnonkarvaista sivellintä sekä putelin vitamiinivoidetta, voinee todeta saaneensa rahoilleen vastinetta. Näiden mineraalimeikkien käsittääkseni pitäisi olla ”oikeita”, talkittomia ja muita lisäaineita vailla olevia vaihtoehtoja meikkivoiteille ja puutereille.

Mitenkäs se käyttö sitten sujuikaan?

Päivä 1:

Ensimmäinen testaus: Sudin puutereita töiden jälkeen into piukeana vanhojen meikkien päälle. Katson lopputulosta peilistä, näytän ehkä jopa hieman kulahtaneemmalta kuin ennen ehostusyritystä. Masennun ja mietin, josko näitä voisi käyttää edes puuterin korvikkeena. Siveltimet tuntuvat hyviltä, mutta ovat lyhytvartisia omiin MAC:in ja Make Up Storen siveltimiin verrattuna. Allekirjoittaneelle pidempi varsi symboloi ammattimaisuutta, olkoonkin että oma sivellinotteeni sijoittuu heti harjasosan viereen.

Toinen testaus: Mies lähtee töihin liittyvään illanviettoon, itse nakkaan paketin mukana tulleen DVD:n tietokoneen CD-asemaan. Tuijotan hypnotisoivaa meikkausnäytöstä ja yritän omaksua videon ohjeita. Pesen vanhat meikit pois, annan mineraaleille uuden mahdollisuuden. Ilman ripsiväriä ja poskipunaa olemukseni on kuin luonnontilasta hieman photaroitu versio – parempi, mutta menisi melkein läpi meikittömästä.

Päivä 2:

Sudin aamulla puutereita naamaan. Kello ei ole vielä seitsemää, menen sekaisin mitä neljästä purkista minun tulisi milloinkin käyttää. Peitevoidesivellin tuntuu tekevän tehtävänsä, silmäpussit ja punoittavat nenänpielet peittyvät. Tuhlaan liikaa aikaa häivyttelyyn, pyörittelyyn ja viimeistelyyn, olen myöhästyä bussista. Töistä tullessa naamani ehkä kaipaisi pientä fiksausta, mikäli olisin menossa joogatuntia hienostuneempaan ympäristöön.

Päivä 3:

Alan erottaa purkit toisistaan. En voi väittää olevani vanha tekijä, mutta saan kasvoni ehostettua työkelpoisemmiksi eilistä nopeammin. Töistä tullessani huomaan, että jälki on säilynyt kahdeksan tuntia lähestulkoon moitteettomana. Pientä kiiltoa juu, mutta meikit eivät ainakaan ole rullautuneet pois paikoiltaan.

Päivä 4:

Helppoahan tämä on. Ensin kevyt sivellin, sitten paksumpi kabuki. Swirl, tap, buff, kuten videolla sanoivat. Virheet piiloon, sitten hieman väriä poskille, lopuksi kevyt kiinnittävä puuterikerros. Vaikka lopputulos vastaa laadukkaan meikkivoiteen jättämää jälkeä, tuntuvat kasvot jotenkin määrittelemättömällä tavalla kevyemmältä ja vähemmän rasvaisilta. Kukaan ei ole kommentoinut ulkonäöstäni mitään. Hyvä juttu, ainakaan arkipäivinä en halua kevyeksi tarkoitetun ehostukseni herättävän erityistä huomiota.

Seuratkaamme tilanteen kehittymistä, olisi kivaa huomata ”puhtaampien” meikkien myös parantavan ihoni kuntoa ja tasoittavan sen sävyä myös luonnontilassa.

Feelunique.com toimittaa tuotteensa Jerseyn saarilta, jotka eivät siis kuulu EU:n veroalueeseen. Tällöin tulliraja taitaa olla 45,45 euroa. Itse sain hilattua tilaukseni loppusumman alle tullirajan näppäilemällä alekoodiksi VCODES25, koodin voimassaololle en valitettavasti voi antaa takuita. Klikkaamalla tästä pitäisi kuulemma saada 2,5% alet, joiden tulisi riittää lopettamaan tulliinjämähtämisjännitykset. Postimaksuja putiikki ei kuitenkaan veloita, joten säästöä saattanee tulla vaikka tullin puheille joutuisikin.

Kokeillaan nyt vielä, mutta suositellaan ensin. Ainakin allekirjoittaneen meikkileikit ovat saaneet aivan uusia ulottuvuuksia todella riittoisan oloisilla mineraalipuutereilla leikkiessä, lopputuloskin miellyttää.

Kommentoi

 1. täh! ärsyttävää, tunnen itseni huijatuksi. ostin kicksistä ”saman” aloituspakkauksen, joka maksoi 49e, ja se sisälsi vain tuon meikki”voiteen”, kiinnityspuuterin ja aurinkopuuterin, sekä yhden perussiveltimen! mitä huijausta, kun oisin tilaamalla saanut monta tuotetta enemmän. nyt harmittaa:/

 2. Höh! Huijausta.. Mutta jos muuten oot tykkäillyt näiden mineraaleista, tilaa ensi kerralla tuo mun versio aloituspakkauksesta, etköhän keksi käyttöä myös sille ”ylimääräiselle” perussudille. Peitevoidesivellin ja pikkukabuki tuntuvat oikein näppäriltä pensseleiltä.

  En muuten tajunnut postauksessa mainita mitään tilaamistani sävyistä, joten korjataan tilanne nyt. Mun pakkaus on Light-versio, joka sisältää pikkupurkit (2 g) meikkipuuterisävyistä Light ja Fairly Light. Ajattelin käyttää tässä alkusyksystä tuon noista tummemman Light-sävyn ja siirtyä talven tullen vaaleampaan Fairly Lightiin. Näitä ennen olen käyttänyt MAC:in meikkivoiteista sävyä NC25, Make Up Storelta muistaakseni sävyä Cream. Ihoni taittuu enemmän keltaiseen kuin vaaleanpunaiseen, näillä Bare Mineralsin meikkipohjilla tulos ei ole keltatautinen eikä possunpunainen :)

 3. Hei! Olenkin jo harkinnut pitkään näiden mineraalimeikkien testaamista. Nyt sait minut vakuuttuneeksi siitä, että näitä täytyy kokeilla! Eikä muuten oo kalliita!

  Enpä ole ennen teille mitään kommentoinutkaan, vaikka olen jo lukenut hyvän aikaa. Ja heti kun bloginne löysin, nousi se top viitoseen. Eli hyvin te vedätte. :)

 4. Moi Kilvia,

  Kokeile ihmeessä, jos tuntuu siltä että mineraalipuuterit eivät ole sun juttu niin jää paketista jäljelle ainakin napakat siveltimet. Itse olen päivä päivältä vakuuttuneempi, oma osaaminen levittämisessä on kehittynyt ja ehkä ihokin alkaa kiittää puhtaammasta valinnasta. Nämä pysyvät paikoillaan hienosti ja reagoivat hyvin kiitollisesti ihon luontaiseen rasvoittumiseen päivän mittaan. Jälki kun tuntuu tuntien kuluessa vain pehmenevän ja tasoittuvan entisestään!

  Ja kiitos – tosi kiva kuulla, että tykkäilet. Vedetään siis jatkossakin :)

  / hon (+han)

 5. Huom! Syyskuun loppuun saakka feelunique.comissa koodilla SEPT5 5% tilauksen loppusummasta pois – ainakin jostain tuotteista.. Kannattaa kokeilla.

 6. […] alkaa olla kuukausi mineraalimeikkaamista takana, lienee pienen yhteenvedon paikka. Kertaukseksi ensimmäisen postauksen missanneille: […]

 7. […] Vannon edelleen Bare Mineralsin mineraalimeikkipohjien nimeen. Bare Mineralsin starttipaketin mukana tullut kabukikin pysyi ookoo-kunnossa pitkään, sitten se päätti yllättäen tehdä hitaan itsemurhan ja alkoi ravistella karvojaan irti millin pätkissä. Pensseli ei tainnut olla kovin tyytyväinen omistajansa koviin otteisiin… […]