yksinkertaista mutta vaikeaa

Minua miellyttävien vaatekappaleiden löytäminen nyt ei varsinaisesti ole koskaan ollut mikään ongelmista suurin. Tarjontaan nähden käsittämättömän haastavaksi on osoittautunut ihan tavallisten t-paitojen löytäminen.

Tavallisessa t-paidassa kun tulisi olla pyöreä ja hillityn kokoinen kaula-aukko, ei siis liian korkea ja kireä tai mikään kaiken esille asettavan kokoinen. Paidan olisi suotavaa olla pääasiassa puuvillaa, pari prosenttia joustoa tuovaa materiaalia sallittakoon. Kankaan tulisi olla sen verran paksua, että ei läpi näkyisi. Hihojen tulisi olla – yllätys yllätys – ihan tavalliset, ei mitään puhvituksia tai raglan-hihoja. Normaali t-paidan hiha kun mahtuu villatakin alle aiheuttamatta mitään mystisiä kangasmöykkyjä olkavarsiin. Pituutta paidalla saisi olla lantiolle, lisäksi ihoa pitkin menevät makkarankuoret ovat yhtä passé kuin kyseisen ilmauksen käyttäminen. Värin tulisi olla musta, valkoinen tai harmaa.

Ei ole liikaa toivottu, eihän? Niin luulisi, mutta pieni kaupunkikierros todistaa toisin. Tuntuu, että t-paitatarjonnasta päättävät yrittäisivät keksiä pyörää uudelleen. Tangoilla roikkuu vain mitä jännittävimpiä tekeleitä: rypytystä, kuviota, prinsessahihoja, superspandexia, käsittämättömiä tekstiprinttejä. Itse kun haluaisin oikeastaan vain poikien t-paidasta pienennetyn tyttömallin.

Jokohan nyt siis tärppäsi?

Acne Pop Tees: Copy

Acnen Copy -t-paidasta vaikuttaisi löytyvän kaikki kaipaamani elementit, katsotaan vielä, miten tämä pärjää käytössä. Omani löysin Beamista, jossa muita värejä ei valitettavasti ainakaan vielä ollut – valkoinen taitaa olla ostoslistani kärkisijoilla.

Kommentoi

 1. Suosittelen Copya lämpimästi, omistan saman paidan hiilenharmaana! Malli on rento, mutta istuu hyvin ja materiaali pehmenee mukavasti käytössä. Jos vähän nirsoillaan niin pääntien resori saisi olla hiukkasen kapeampi ja huomaamattomampi, mutta muutoin paita on likimain täydellinen.

 2. Jes, tänään testiin! Nyt vaan valkoista metsästämään…

 3. Olen myös t-paitakranttu. Selected Femmen t-paidat ovat yllättäneet iloisesti, pehmoista 100% puuvillaa, pitkä, kapeahko muttei kittana malli, kaunis kaula-aukko. Valkoinen kylläkin kuultaa vähäsen läpi, muttei rivosti.

 4. Kappas, kiitos vinkistä. Satutko hintaa muistamaan, edes jotain suuntaa? Olispa kivaa jos ne olisivat mullekin täydellisen mallisia, ja jos hintakin sattuisi olemaan kohdallaan.

  T-paidasta kun 50 euroa tuntuu kyllä vähän pahalta, oli paita sitten miten hyvä tahansa… Ja niissä hinnoissahan noilla laadukkaina pitämilläni merkeillä olevat t-paidat tuppaavat olemaan. Olisi kivaa jos pystyisi hankkimaan niitä meinaan vähän enemmänkin kuin yhden mustana ja yhden valkoisena, perusteepparit eksyvät päälle päivittäin ja se oikean värinen on aina pyykissä :)

  /hon

 5. Mulla on kans Acnen Copy, sellaisena haalistuneenmustana (varmaan se sama hiilenharmaa, jolla Stella omaa paitaansa kuvasi). Paidan sävy oli siis jo ostohetkellä haalistuneen näköinen – aivan mielettömän kaunis.

  Kyseinen teeppari on niin malliltaan kuin materiaaliltaan ihana. Viime aikoina olen ollut kyseisen paidan lisäksi tyytyväinen MTWTFSS:n t-paitoihin ja paitoihin (pitkähihainen raitapaita juuri yllä); kauniita päänteitä ja väljiä leikkauksia. Myös Zara on onnistunut yllättämään muutaman kerran positiivisesti, mutta malleissa ja laadussakin riittää variaatiota, joten tarkka saa olla.

  Onko kellään muuten kokemusta Zadig & Voltairen teeppareista? Ovatko ne hintansa väärtejä, kun kustantavat ainakin nettikaupassaan järkiään sata euroa?

 6. Mä olen alennusmyyntikuningatar, joten omat Selected Femme -paitanikin olen ostanut muutamalla eurolla… Alkuperäinen hinta taitaa huidella parinkympin korvilla, eli oikein siedettävä. Näitä on käsittääkseni valikoimissa koko ajan. Omiani olen käyttänyt ja pessyt ahkerasti puoli kesää, kulumaa ei näy.

  Harmaa teeppari kokoa L istuu/valuu 173-senttisen yllä näin: http://sugar-kane.vuodatus.net/blog/2061799/she-don-t-wear-no-fancy-make-up-she-don-t-wear-no-fancy-dress-/

  Ja valkoinen kokoa S taas täten: http://sugar-kane.vuodatus.net/blog/2047126/where-do-you-run-to/

  Kaula-aukko ja mitoitus on aika väljä ja malli pitkä.

 7. Kappas vaan, kävin tiirailemassa ja kommentoin myös siellä, mutta todettakoon täälläkin että just tuollaisia t-paitoja sais mun kaappiin tulla vaikka pieni pinollinen.

  Edelliset suosikit ovat kaksi Lindexiltä n. vuosi sitten ostamaani t-paitaa, joita myytiin muistaakseni hintalappuun kiinnitetyn ”The Perfect T-Shirt”-lappusen kanssa (tjsp). Ne ovat aivan kuin miesten normaaliakin normaalimmasta t-paitamallista oikealla tavalla pienennettyjä versioita. Hintaa oli ehkä 9,90 euroa per paita. Musta on vielä ihan iskussa, mutta valkoisen saumoihin on ilmestynyt pieniä reikiä. Vaikka laatu ei päätä huimannutkaan, olisin ehkä suostunut hankkimaan pari korvaavaa vanhojen tilalle jos niitä olisi vielä ollut myynnissä :(

  Kiitos avusta ja jos muilla tulee mieleen hyviä perusteeppareita, vinkatkaahan! Täällä on pula.

  /hon