täydellinen parka

Pretty Green Parka

Etsivä löytää – no, ei välttämättä jos etsitään täydellisestä parkaa. Itse olen etsinyt parkaani viimeiset 15 vuotta, eikä sitä oikeaa ole vieläkään löytynyt. Alkaa kuitenkin polttaa. Kuvissa näkyvä takki on Liam Gallagherin vaatemerkin Pretty Greenin tulkinta klassikkotakista. Väri näyttäisi olevan juuri oikea, kuten myös takin malli sekä takana oleva ”fish-tail”, mutta missä huppu? Huppu on ehdoton unelmieni parkassa. Tämä on sellainen takki, jota en suostu tilaamaan sovittamatta. En edes, vaikka luvataan että takki näyttää hyvältä niin miesten kuin naistenkin päällä ja vaikka takkia tullaan valmistamaan vain yhden koon Unisex-mallina. Istuvuus on kuitenkin kaiken a ja o.

Jos kuitenkin haluat omasi, kannattaa toimia ripeästi. Nettisivujen mukaan takista tehdään yksi hyvin rajoitettu erä, eikä toista tilaisuutta tule. Itse taidan kuitenkin jättää väliin, sillä minun mielikuvissani parkatakki ja Vespa kuuluvat yhteen, joten takin lisäksi joutuisin ostamaan myös skootterin.

(kuva Pretty Green)

Kommentoi

 1. hehee, ei voi olla totta! Katsoin tuota parkaa, että ihana oasis-takki. En ole edes tiennyt liamin omistavan vaatemerkkiä, mutta tervetuloa Liam, oasis ja parka-takit takaisin! Ja 1995 muutenkin!

 2. Joo, takaisin vuoteen 1995 ja tarkka päivämääräkin on muistissa – 31.7.1995 ja paikka Tampereen Tullikamari. Konsertissa The Stone Roses. Sinne palaisin mielelläni uudestaan :)

  / han

 3. Mun silmissäni Liamin nuttu ei vaan toimi – parkan ydin on just se HUPPU.

  Ei se Stoner Rosesien keikka hei NIIIIN hyvä ollut (jatkot rannalla kyl oli!) :)

 4. Eksyin ensimmäistä kertaa vuosiin elloksen sivuille, joissa bongasin tämän Somewheren hupullisen parkan: http://www.ellos.fi/misc/ProductZoom.aspx?ImageSource=39-4712.jpg

  Vaikka hinta kirpaisi ja väri saisi olla vihreämpi, olin niin onnesta soikeana että tilasin takin samantien. Vielä kun löytäisi ne Dr Martenssit koossa 36…

 5. sugar kane: Otsikko on kyllä melko harhaanjohtava, olen tosiaan kanssasi samaa mieltä. Parka ei voi olla täydellinen ilman huppua, mutta tuo on siitä huolimatta yksi hienoimmista, mitä olen nähnyt.
  Mitä itse keikkaan tulee, niin tulen aina elämään siinä muistossa että se oli yksi parhaimpia. Ikinä. Aika kultaa muistot? Ehkä ;)

  / han

 6. Kuvassa oleva parka on kopio yhdysvaltain armeijan m65 fishtail parkasta. Niitä saa esim ebayn kautta suht halvalla. Samannäköinen, mutta hupullinen parka on m51 parka, joista joutuu maksamaan useita satoja euroja. Armyhenkisiä vaatteita valmistava Rothco on alkanut valmistamaan hupullista versiota uusiotuotantona nimellä: OLIVE DRAB M-51 FISHTAIL PARKA

 7. […] lisäys oli sitten aivan täydellinen parkatakki (jopa täydellisempi kuin Pretty Greenin oma), jota olin pantannut tulevaa kirjoitusta varten. Neljäntenä New Standard-malliset farkut. […]

 8. Ihan kiva tuo Pretty Greenin parka, mutta suolaisen hintainen. Alkuperäisiä M51 ja M65 -parkoja saa halvemmalla ja ovat sentään alkuperäisiä. H&M myy näköjään myös melko tarkkaa kopiota M51 parkasta ja hinta on noin 70, netistä tilatessa noin 50 euroa. Onhan parka yksi makeimmista takeista!