halpoja haaveita

Viime aikoina ajatuksissani on pyörinyt mitä epärealistisimpia haavehankintoja. Kyllähän myös tytöllä, joka ei satu perimään teollisuussukua voi olla ostoslistalla pari jumalaista, suolaisen hintaista veskaa tai kenkäparia. Eri asia taas on se, monenko vuoden päästä nuo unelmat tulevat toteen ja montako sisäelintään joutuu myymään haaveita toteuttaessaan. Itse olen pyrkinyt kasvattamaan kärsivällisyyttäni siirtämällä niitä päiväunieni kaikista suurimpia haaveita seuraavien pyöreiden vuosien synttärilahjalistalle. Jos julkistaisin tuon toivelistani, olisin melko varmasti juhlissani ihan keskenäni vaan.

Viimeistään tänään hipeltäessäni Lanvinin punaista silkkimekkoa Via Monte Napoleonessa ja järjestellessäni mielessäni hetkellisesti talousasioita kuntoon hankkiakseni tuon täydellisen mekon (ja puoleen hintaan!) ilmeisesti Mikä-mikä-maassa vietettävien mielikuvitusjuhlieni asuksi, tajusin tarvitsevani pienen reality checkin. Ei sillä, etteikö todellisuudesta irtautuminen piristäisi päivää, mutta allekirjoittaneella on tapana myös hetkellisesti masentua kaikista epärealistisimmista päiväunista herätessään.

Fiilistelläänpäs siis niiden Voguen kiiltävien sivujen ja Net-A-Porter -klikkailujen jälkeen jotain sellaista, johon jokaisella meistä lienee on varaa – ja munuaisetkin saavat säilyä sijoillaan.

Monki: Pixie Hair Bow, Lilly Blazer Grey, Freja Dress Dot

Hennes&Mauritzin omistuksessa oleva ruotsalainen, hyvin edullinen putiikki Monki onnistuu tarjoamaan peruspuvustoon kausivaihtelujen myötä kaivattua piristystä pilkkahintaan. Rusetti 4 euroa, bleiseri 50 euroa, pilkkumekko 35 euroa – tuollaisilla hinnoilla uskaltanee välillä kokeilla myös jotain itselleen uudempaakin. Mekko voisi olla supersöpö syksymmällä villatakkien alla, bleiseriin minulla on tosin jo tässä vaiheessa jonkinlainen viha-rakkaus-suhde. Hauskahan se olisi, mutta näen jo nyt itseni myymässä tätä kasarihenkistä viritelmää ensi syksynä kirppiksellä – eikä kelpaa kellekään.

Monki: Alondra Shirt Denim, Tuva Vest Black
Monkin versio mekkomittaisesta farkkupaidasta maksaisi vain 30 euroa, joka on huomattavasti pienempi summa kuin mitä Acne pyytää omasta ihanasta versiostaan. Liivi taas saattaisi olla 40 euron hintansa puolesta järkevä valinta henkilölle, joka haluaisi kokeilla liiviin pukeutumista toisinaan, muttei ole niinkään varma tulisiko liivi jäämään osaksi vakiovaatevalikoimaa.

Näitä pääsen sovittelemaan elo-syyskuun vaihteeseen osuvalla tyttöjen Tukholma-reissulla, toivottavasti Monkin laatu on pysynyt hintaansa nähden yhtä korkealla kuin se aiempien Monki-hankintojeni perusteella on ollut.

(kuvat Monki)

Kommentoi