pieniä väripilkkuja

En ole erityisen värikirjava pukeutuja. Vaateostoksilla katson ensimmäiseksi läpi liikkeiden mustat, valkeat ja harmaat vaatekappaleet. Jos jokin pirteämmän värinen vaatekappale miellyttää malliltaan ja leikkaukseltaan silmääni, mietin samantien josko tätä löytyisi myös luottoväreissäni. Kun oikein revittelen, saatan hankkia jotain sinisävyistä, mutta niistäkin valitsen ne pehmeimmät, hieman harmaaseen taittuvat sävyt.

Hyvä puoli on se, että kaikki on – ainakin periaatteessa – helposti yhdisteltävissä. Mikäli jotain räiskyvämpää tekee joskus mieli, tyydytän ilmennyttä tarvetta mieluiten asusteilla. Mihinkään muutoin niin toimivaan yksilöön ei halua kyllästyä siksi, että räiskyvä pinkki alkaa yhtäkkiä tuntumaan kovin väärältä.

No, pieniä pilkahduksia sallittakoon. Ensimmäinen reaktio nähdessäni tämän Comme des Garçonsin Play -villatakin oli pettymys. Miksi ihanan pehmeästä villasta tehty klassinen, laadukkaalta vaikuttava ja helposti yhdisteltävissä oleva villatakki oltiin menty pilaamaan räikyvänpunaisella, lapsellisella sydämellä?

Comme des Garçons Play

Kaikkeen se silmä sitten tottuukin. Villatakki jäi mieleeni kummittelemaan, ja lopulta sitä oli pakko ihan erikseen lähteä sovittamaan. Sovituskopissa huomasin, kuinka pieni, silmäänpistävä yksityiskohta sai tavallisesta valkoisesta t-paidasta ja farkuista heti hieman huolitellumman, hieman hellyttävänkin näköisen asukokonaisuuden.

Siniset nauhakengät

Toinen väripisara päätyi garderobiini varmasti eriskummallisimmasta paikasta, jossa olen ostoksia tehnyt. Nämä 70- tai 80-luvulta asti omistajaan odottaneet, upouudet kirkkaansiniset nauhakengät ovat paitsi laadukasta kotimaista tuotantoa, myös uskomattoman mukavat jalassa. Nyörikenkien vannoutuneena fanina käytän niitä paitsi lahkeista rullattujen pillifarkkujen kanssa, myös mahdollisimman tyttömäisten hameiden ja mekkojen seurana pientä kontrastia luomaan. 37 euron nimellistä korvausta vastaan koen tehneeni varsinaisen löydön. Ivalon matkailijoita kenkiä jäi odottamaan ainakin yksi pari, mutta jostain saattaa vielä löytää Minimarketin kevään mallistossa olleita hyvin samannäköisiä kenkiä.

Kommentoi

 1. Hehee, mäkin olen katsonut tuota neuletakkia kaupassa lukemattomia kertoja ja jättänyt joka kerta sovittamatta, juuri tuon punaisen pienen yksityiskohdan takia! Kai munkin pitää nyt rohkaistua ja edetä sovituskoppiin saakka kun aina sitä kumminkin hiplaa.

  Mutta samoilla linjoilla yleensä kuljen, mustaa, valkoista ja harmaata vaatteissa, väriä tarvittaessa asusteilla. Helppoa ja hyväksi havaittua.

 2. Ehdottomasti sovitukseen. Materiaali on pehmeää ja ihanaa. Ja lämmintä. Ja villatakin malli on mahtava.

  Pakko kiskoa se huomenna päälle, oli sitten +25 tai ei.

 3. […] tällä kertaa harmaa miesten malli joka on aivan yhtä pehmeä (ellei jopa pehmeämpi), kuin se musta naisten vastaava. Se tulee toivottavasti tarjoamaan paljon lämpöä Flown pikkutunneilla. Päälle laitan myös […]

 4. Löytyykö Helsingistä liikkeitä, mitkä myyvät CDG:tä vai missä olet päässyt sovittamaan?

  Tekee mieli myös ostaa kyseinen neule, mutta ei oikein viitsi lähteä tilaamaan ilman että pääsisi sovittamaan…

 5. younglee, Beam myy CDG:tä, valikoiman laajuus vaan vaihtelee.. Tällä hetkellä siellä taitaa olla lähinnä poikien valikoimaa.

  Koosta sen verran, että ovat ehkä hivenen niukkoja mitoitukseltaan. Oma villatakkini on M, yleensä valitsisin S-koon. M ei kuitenkaan ole sekään mikään väljä neule, mutta päädyin siihen kokoon että ei olisi ihan ”kinttana”.

 6. Oi kiitoksia paljon, on pitänytkin piipahtaa siellä… mutta ei koskaan ole saanut aikaseksi!

 7. […] loistavan löysiä silkkihousuja sitten käytetään? Sain ne puettua päälleni tänään mustan villatakin ja korollisten nilkkureiden avustuksella. Yritin pukea byysat perjantaina juhlaan – fail. En […]

 8. […] kaksi vaatekappaletta kaapistani, joista pidän erittäin paljon – Comme des Garçons Play -villatakki ja Acnen silkkibyysat. Kummankin hankkimista harkitsin pitkään ja hartaasti. Molempien kohdalla […]