ravintolavinkkejä nyc-matkaajille

Jälleen kerran New Yorkin ravintolatarjonta teki meihin valtavan vaikutuksen. Viikko lisää, ja se olisi tehnyt meistä valtavia… Ohessa tänä keväänä opittuja asioita viimevuotisten ja edelleen varsin päteviksi todettujen ravintolavinkkien rinnalle.

The Little Owl, 90 Bedford Street (West Village)

Päädyimme paikkaan bongattuamme sen jostain interwebin syövereistä ennen reissua – Martha Stewartin lempiravintolaksi väitetty paikka oli pakko mennä katsastamaan. Tänne kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin: me varasimme n. pari viikkoa ennen reissua ja pöytä järjestyi tuossa vaiheessa enää tiistaiksi kello 17.

Mutta olipahan ihastuttava paikka! Ruoka oli maukasta ja melko konstailematonta, turha piiperrys oltiin jätetty onneksi väliin. Ravintolasalista löytyy vain muutamia hassuja pöytiä, joten tunnelma on melko intiimi myös noin päiväsaikaan.

Hämmennyimme, kun huomasimme ikkunasta ravintolan edustan olevan jokaisen ohikulkevan turistin mielestä kuvaamisen arvoinen paikka. Oli pakko kysyä tarjoilijalta, josko tähän on joku muukin syy kuin ravintolan söpöys ja olihan sellainen: talo, jonka alakerrassa ravintola sijaitsee esitti aikoinaan Frendien asuintaloa ulkoapäin.

Hintataso:
Tämän reissun ravintolavisiittien tyyriimmästä päästä, mutta ei mikään hävytön kuitenkaan. Pääruuat n. $25-30.

Suositus:
Tilatkaa alkupalaksi Gravy Meatball Sliders, annoksesta riittää mainiosti kahdelle. Mureilla ja mehukkailla lihapullilla täytetyt minihampurilaiset olivat todella herkullisia.

Café Habana, 17 Prince Street (Nolita)

Tänne menimme, koska luimme jostain paikan Cuban Sandwich -annoksen olevan kaupungin paras. Meillä ei ollut mitään hajua siitä, mitä moinen sänkkäri mahtaa sisältää, mutta olimme mainoksen uhreja ja viimeistään täpötäynnä asiakkaita oleva paikka sai meidät jäämään jonon jatkoksi.

Cuban Sandwich oli ju-ma-lat-to-man herkullinen leipä, joka oltiin täytetty possulla kahteen tapaan (suussa hajoileva paahtopossu sekä hyvä kinkku), juustolla sekä jollain soosilla. Vieressä oli ranuja, mutta ne jäivät pitkälti koskematta kun se leipä oli niin valtaisa – yhdestä annoksesta riittäisi taas kahdelle, ainakin pienempään nälkään. Ruokajuomaksi margarita!

Hintataso:
Halpa! Jättileipä maksoi $9.75.

Suositus:
Pöydissä seilaa pulloja, jotka sisältävät pelottavan vihreää tulista kastiketta. Maista, on herkkua ja sopii leivän kanssa mainiosti.


Hotel Delmano, 82 Berry Street (Williamsburg, Brooklyn)

Tyylikkäitä ja varsin maistuvia cocktaileja silmäähivelevän kauniissa ympäristössä. Baari on jotain vanhan apteekin ja saluunan välimaastosta – ihan mieletön. Saatavilla myös ostereita ja muita mereneläviä.

Hintataso:
Aika perus NYC-drinkkihinnasto – cocktailit n. $10-13 / kpl, lisäksi tietty verot ja tipit.

Suositus:
Ota joku drinkki, joka kuulostaa hyvältä tai tilaa jotain makuusi sopivaa listan ulkopuolelta. Istu alas ja ihastele kaunista paikkaa ja sen pieniä yksityiskohtia kaikessa rauhassa.

Aurora, 70 Grand Street (Williamsburg, Brooklyn)

Tänne tiesimme mennä Williamsburgissa sijaitsevan vaatekauppa Birdin myyjän suosituksesta. Hyvä oli vinkki – tämäkin ravintola oli todella söpönen tiiliseinineen ja kirsikanpuuoksineen. Paikassa on myös pieni terassi, jossa voi ruokailla – me jätimme väliin, kun tuuli oli aika navakka. Italialaisvaikutteista ruokaa, pastaa ja hyvyyttä. Me söimme alkuun ihanaa paahdettua punajuurisalaattia jogurttikastikkeen ja pistaasipähkinöiden kera, pääruuaksi päivän pastaa jättiravuilla ja tuoreella vihreällä parsalla. Jälkiruuaksi jaoimme aivan räävittömän hyvän suklaakakkuannoksen.

Hintataso:
Pastat n. $15-17, lihat $25-30

Suositus:
No se jälkkäri, tottakai: jauhoton hasselpähkinä-suklaakakku paksulla kinuskikastikkeella sekä suolakitein maustetulla kinuskijäätelöllä.

Kuola. Valuu.

Freeman’s, End of Freeman Alley, between Bowery and Chrystie (Lower East Side)

Okei okei, tästä vinkkasimme jo viime vuonna. Ei voi jättää vinkkaamatta uudemman kerran, paikka oli edelleen aivan ihana ja ruoka varsin toimivaa. Ravintola oli kasvanut sitten viime näkemän, nyt siellä on myös vanhaa kirjastoa muistuttava yläkerta. Ei pöytävarauksia, ilmoittaudu ovella, odottele vuoroasi baaritiskillä ja anna hyvän drinkin pitää sinulle seuraa.

Hintataso:
Ihan okei – pääruuat $13-26.

Suositus:
Ruoka on kyllä toimivaa kautta linjan, mutta suurimmat suosikkimme löytyvät drinkki- ja alkupalalistalta. Drinkki French 75 ($12) tullaan kopioimaan kesän aikana kotikeittiössä: giniä, sitruunaa, sokerilientä ja jäitä, pitkään lasiin ja näiden päälle kuohuviiniä lasin reunoihin saakka. Simple as that. Alkupaloista EI SAA jättää väliin paikan tulikuumaa artisokkadippiä.

+ hauskanpitoon Barrio Chino, 253 Broome Street (Lower East Side)

Paikan drinkkilista on kirjoitettu tussilla aaltopahville. Tarjolla on noin kymmenkunta margaritaa, kuutisen mojitoa ja muutama caipirinha. Drinkit tarjoillaan reiluina ja karskeina tuhdein suola- tai sokerireunuksin kunnon on the rocks -laseista – ei mitään cocktaillasipiipertelyä! Margaritojen makuvaihtoehtoina on lime- ja sitruunaversioiden lisäksi mm. tulinen ja ihan mielettömän hyvä jalapeno-margarita sekä habanero-margarita, josta meidän vellihousujen käskettiin pysyä erossa. Lisäksi saatavilla on makeampia versioita tuoreista mansikoista ja vaniljasta väännettyinä. Drinkkien seuraksi tilasimme todella maittavia ja kädet kyynärpäitä myöten sottaavia tacoja. Loistava tunnelma!

Aika loppui taas kesken, seuraavalla reissulla pitää pyrkiä testaamaan mm. Prime Meats ja Marlow & Sons Brooklynissä, mennä viimein sinne Balthazariin sekä ehtiä verestämään muistoja kaikkiin näihin vinkkipostauksiin kertyneisiin paikkoihin ja löytää tuhat uutta mestaa. Näidenkin paikkojen lisäksi kävimme noin kymmenessä muussa, yhtään huonoa annosta ei tälle reissulle osunut – ellei lentokoneruokaa lasketa.

Nyt jääkaapille, sitten suunnittelemaan seuraavaa Nykin matkaa ja sen ajankohtaa…

Kommentoi

  1. kaikki muut oli vanhoja tuttuja paitsi aurora. freeman’s on ihanaihanaihana ja vinkkinä myös että me saatiin the little owlista pöytä 15minsan odottelulla viime visiitillä.

  2. Habana tuli tsekattua omalla visiitillä. Ja olipa kyllä hyvää sapuskaa! :)

  3. Tämä on ainoa matkaopas, mitä tarvitsen ruuan suhteen NYkin matkalle. Kiitos jälleen!

  4. […] lähtijöitä kiinnostanevat myös Nykin ravintolavinkit edellisvuosilta: 2012, 2011, […]